© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
22.08.2024 17:57:26

Bi moralo Primoža Rogliča (bolj) (za)skrbeti?
Plus

Profimedia

Kdor je Primoža Rogliča pred letošnjo Vuelto odpisal vnaprej, ker si je slovenski šampion le dober mesec dni prej pri še enem padcu na Touru zlomil vretence in potolkel ramo, se je moral po prihodu karavane v Španijo ugrizniti v jezik. Morda celo Rog sam, skromen kot je, vsaj zmage na prvi gorski etapi po lastnih besedah ni pričakoval. Gotovo ga je (marsi)kdo odpisal tudi po današnji etapi, ko si je pridelal skoraj pet minut zaostanka za novo rdečo majico. A naj ne bo presenečen, če se bo moral ugrizniti v jezik …

Najprej brez (pretirane) panike, Red Bull-Bora-hansgrohe se je rdeče majice hotela znebiti, če lahko začnemo z verjetno zelo perečo debato iz marsikatere dnevne sobi po slovenskih gospodinjstvih v današnjih popoldanskih urah. Med konkurenti oziroma sotekmovalci Primoža Rogliča se je govorilo že pred štartom te hribovite etape, da si bo zasavski orel želel sleči rdeči kos poliestra, ga za naslednje dni posoditi kateremu od tekmecev, ki mu v boju za skupno zmago na koncu ne bi smel biti nevaren. Ne zato, ker bi mu dan prej strahu v kosti nagnali biki, ki so ga opazovali izza električnih pastirjev, kot se je šalil po bolj sproščujoči, čeravno še vedno vroči peti etapi s ciljem v Sevilli. »V tej majici je še bolj vroče, saj ima dolge rokave. Tudi biki ob cesti so malce pogledovali proti meni, a na srečo ostali za ograjo, zato smo lahko varno nadaljevali po cesti,« se je po mirni sredi pred kamerami Eurosporta smejal Roglič. Rdeče majice se je vsaj tja do nedeljske naslednje gorske etape s ciljem (po spustu) v Granadi, še raje pa po prostem ponedeljku do naslednjih bitk v gorah proti koncu naslednjega tedna želel znebiti zaradi vseh obveznosti, ki pridejo z njo. Od nadzorovanja dirke do odgovarjanja na novinarska vprašanja po etapah, kar ni bil nikdar Primožev forte. Toda po takšnem scenariju? Kar malo težko razumljivem, moramo priznati.

Pri Red Bullu bi vodstvo na dirki bržkone raje prepustili komu drugemu kot Avstralcu Benu O'Connorju, kajti gre za četrtouvrščenega kolesarja dirke po Franciji iz leta 2021, torej kolesarja, ki zna dirkati na skupni seštevek, čeprav se jim glede na videno ni bilo težko sprijazniti niti s takšnim scenarijem.