© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
13.07.2023 20:08:04

Tadej Pogačar se je spomnil dramatičnih trenutkov z Rogličem: Spomnim se, kako sva s Primožem ...

Profimedia

Na 168 km dolgi razgibani 12. etapi dirke po Franciji je zmago slavil španski kolesar Ion Izagirre (Cofidis). Odločilen je bil napad na zadnjem vzponu, ko se je Izagirre odlepil od ubežne skupine.

Čeprav so etapo zaznamovali ubežniki, pa so imeli precej dela z ostrim tempom tudi glavni favoriti, a pri vrhu razpredelnice ni prišlo do sprememb. "Približno tako je bilo kot dva dni nazaj, a so bile danes moje noge boljše. Preživeli smo kar v redu in brez stresa do zaključka. Ritem je vmes popustil, francoske ekipe so sicer nekaj poskušale, nato pa še Ineos, da bi znižal prednost nevarnejših kolesarjev v ospredju. Ni bilo lahko," je po koncu etape za nacionalno televizijo povedal Tadej Pogačar, ki za vodilnim Jonasom Vingegaardom tako še vedno zaostaja za 17 sekund.

Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi bo imel novo priložnost za napad že jutri, ko se Tour znova seli na gorski teren. Konec tedna prinaša tri zaporedne gorske etape, že prva pa se bo končala na slovitem Grand Colombierju. Tam, kjer je Pogačar pred tremi leti v zaključnih metrih ugnal Primoža Rogliča. "Upam, da bodo noge tudi jutri dobre. Na vrsti je klanec, ki naj bi mi ustrezal. Prevozil sem ga že na Touru 2020, spomnim se, kako sva s Primožem sprintala na vrhu. Upam, da se tudi jutri ponovi podoben scenarij," se je na epski boj z rojakom spomnil kolesar ekipe UAE.