© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.07.2021 08:41:55

Ste videli, kakšen PEKEL danes čaka Tadeja POGAČARJA?! Najbližji zasledovalci načrtujejo ...

Profimedia

Kolesarje na 108. Dirki po Franciji danes čaka etapa z najvišjo točko preizkušnje. V 15. etapi od Cereta do Andorra la Velle (191,3 km) se bodo slovenski as Tadej Pogačar in tekmeci v lovu na skupno zmago povzpeli na Port d'Envaliro na 2408 m nadmorske višine, cilj pa bo nato po še enem vzponu na prelaz Beixalis v glavnem mestu Andore.

Dvaindvajsetletni Pogačar (UAE Team Emirates) bo tudi danes branil veliko prednosti pred zasledovalci.

Se je pa na drugo mesto po sobotnem begu prebil Francoz Guillaume Martin (Cofidis), ki za Pogačarjem zaostaja 4:04 minute. Izkušeni Francoz sicer v nadaljevanju ne bo nevaren v skupnem seštevku, saj je že pred današnjo etapo izgubil skoraj deset minut v primerjavi s Pogačarjem, čas pa je doslej proti najboljšim pridobival predvsem s pobegi.

Še naprej bodo glavni tekmeci Pogačarja, ki lovi drugo zaporedno zmago na Touru, v skupnem seštevku tretji Kolumbijec Rigoberto Uran (EF Education-Nippo) z zaostankom 5:18, četrti Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), ki zaostaja še 14 sekund več, ter peti Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) s 5:33 sekunde zaostanka za rumeno majico.

Po koncu sobotne preizkušnje je za organizatorje Toura Pogačar ocenil današnjo traso. "Pogledal sem si jo, ampak je ne poznam zelo dobro. Je kar težka, no, zelo težka in na visoki nadmorski višini. Imamo ambicije pred jutrišnjim dnem in smo samozavestni. Bomo videli, kaj se bo zgodilo."

Na vprašanje, ali bo dirkal obrambno, je v smehu dejal le "zagotovo", nakar ga je poročevalec v cilju izzval, ali z nasmeškom pod masko karkoli skriva. "Ne, prva misel je, da moramo ubraniti rumeno majico. Ampak kot vedno pravim, je treba izkoristiti priložnosti, ki se ti ponudijo," je še zaključil Pogačar.

Skupaj bodo na poti do glavnega mesta Andore nanizali tri vzpone prve in en vzpon druge kategorije. Okoli 15 km pred ciljem bo na vrsti prelaz Beixalis (6,4 km/8,5 %) s bonifikacijskimi sekundami pred 15 km dolgem spustu do cilja.