© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.08.2020 14:37:45

Dolga in mučna pot okrevanja se je začela! Posledice GROZLJIVE, z obraza odstranili 130 šivov, ima le še en ...

Profimedia

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen je začel dolgo in mučno pot do popolnega okrevanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Triindvajsetletnemu kolesarju belgijskega moštva Deceuninck-Quick-Step so danes odstranili 130 šivov z obraza, čaka pa ga večmesečna rehabilitacija.

Jakobsen je v ciljnem sprintu prve etape po Poljski 5. avgusta v Katovicah padel v ograjo pri hitrosti 80 km/h, potem ko ga je tja izrinil rojak Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Po padcu je bil Jakobsen nekaj časa v umetni komi, kasneje pa se je vrnil v domovino, kjer je še vedno v bolnišnici.

"Zdravniki so odstranili 130 šivov z njegovega obraza. Ima le še en zob, ena od njegovih glasilk pa je še vedno ohromljena. Še vedno ima težave z dihanjem," je o zdravstvenem stanju 23-letnega Nizozemca razlagal Patrick Lefevere, menedžer ekipe Deceuninck-Quick-Step.

"Je v precej slabšem stanju kot Remco Evenepoel. Njegovi zlomi se bodo zacelili v šestih tednih, Fabia pa čaka večmesečno okrevanje," je še dodal Lefevere.

Zdravniki so pred časom dejali, da se bo lahko Jakobsen vrnil na kolo in spet tekmoval, a da bo pot do tja zelo zahtevna.