© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.05.2019 19:05:14

Nibali PA KAR NE ODNEHA: Še enkrat je UDARIL po Primožu Rogliču!

Profimedia

Primož Roglič je očitno sovražnik številka ena v naši zahodni soseščini.

Fant je zelo resen, če ne kar glavni kandidat za končno zmago na letošnjem Giru, kar gre Italijanom močno v nos. Oni upajo, da bo na domači dirki slavil njihov kolesar Vincenzo Nibali.

Slednji se zelo dobro zaveda, da bo to zelo težko, zato ne izpusti prav nobene priložnosti, da je ne bi zagodel slovenskemu šampionu. Večkrat so udarci tudi precej nizki, pri čemer ima pomoč tudi v tamkajšnjih medijih, ki znajo s svojimi zapisi sprožiti prave 'bombe'.

nibali roglic
twitter
No, stvar še zdaleč ni končana, pred zadnjim tednom dirke se dogaja marsikaj. Nibali ima načrt, kako priti do končne zmage. Prepričan je, da bi mu pred zadnjim dejanjem, 17-kilometrskim kronometrom v Veroni, za slavje zadostovala prednost nekje med minuto in minuto in pol. "Čeprav bi bile tri ali štiri minute še veliko boljše," je dejal.

Rivalstvo med kolesarjema je resnično veliko, doseglo je neverjetno razsežnost. Med današnjo novinarsko konferenco je Nibali govoril tudi o trenutku, ki se je zgodil po trinajsti etapi, ko se ni zmenil za Rogličevo čestitko v obliki 'kepice'. Slovenec je namreč Italijanu v znak pozdrava iztegnil stisnjeno pest in pričakoval temu primeren odziv, ki pa ga ni dočakal. "Iztegnil je svojo pest, medtem ko sem zaviral, in nisem uspel pravočasno dvigniti roke, da bi se dotaknil njegove," je začel Nibali, nato pa zajedljivo končal: "Pravzaprav pa v Italiji nikoli ne čestitaš s pestjo, to je bolj mednarodna stvar. Kot so mene učili stari starši in starši, pri nas veliko več šteje stisk roke. Z njim izkažeš razumevanje do človeka pred sabo."

roglic
Profimedia