© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.05.2019 14:20:41

V dobrih dveh urah do SIJAJNEGA ZASLUŽKA: Hercogova uspešna v prvem krogu OP Francije!

Profimedia

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela odprto prvenstvo Francije v Parizu. V prvem krogu je s 4:6, 6:2 in 8:6 premagala 32. nosilko, Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič.

Igralki sta dvoboj začeli v nedeljo, a ga je v tretjem nizu pri rezultatu 3:3 prekinil mrak. Po vrnitvi na igrišče je danes Hercogova takoj izgubila svoj servis, a dobila naslednjo igro na servis tekmice. Scenarij se je ponovil še v dveh igrah, nato pa je Slovenka dobila svoj servis, a tudi Rusinja, tako da sta bili izenačeni tudi pri 6:6. A naslednji igri je dobila Štajerka in se tako veselila lepe zmage. Nekoč najboljša slovenska teniška igralka je z uvrstitvijo v drugi krog prišla tudi do lepega zaslužka, saj je zaslužila 78 tisoč evrov. Seveda lahko to nagrado še oplemeniti z zmago v drugem krogu.

Iz konkurence sta že izpadli še dve nosilki. Nekdanjo prvo igralko sveta in 13. nosilko, Danko Caroline Wozniacki, je v treh nizih izločila Rusinja Veronika Kudermetova, 18. postavljeno igralko, Nemko Julio Goerges pa v dveh nizih Estonka Kaia Kanepi.