© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
19.06.2016 08:40:04

Slovenec bo branil modro majico

Jan Tratnik
Jan Tratnik
alesfevzer.com

Danes bo v Novem mestu Estonec Rein Taaramäe, kolesar ruske ekipe Katjuša, dvignil lovoriko za zmagovalca 23. dirke Po Sloveniji.

Estonec je največ pokazal v dveh kraljevskih etapah, petkovi na Golte in sobotni vožnji na čas na Celjsko kočo. Jan Tratnik bo v etapi 179,1 km dolgi etapi iz Rogaške Slatine do Novega mesta branil modro majico.

Tratnik si je v petek prikolesaril modro majico najboljšega na gorskih ciljih. Boj še ni dokončno odločen, saj ima njegov najbližji zasledovalec Belgijec Preben Van Hecke le točko manj. Idrijčan, nekdanji evropski prvak, je odločen, da majico ubrani, zato je njegov prvi cilj, da ima na očeh tekmece, ki so mu lahko nevarni, želi pa si, da mu ne bi bilo treba bežati in bo lahko v Novem mestu lovil dober rezultat.

Estonec ima pred zadnjo etapo 1:42 minute prednosti pred Avstralcem Jackom Haigom in 2:38 minute pred Čehom Janom Barto. To pomeni, da je končni zmagovalec že znan, saj mu lahko lovoriko odvzame odstop ali kakšna večja tehnična okvara. Najboljši Slovenec bo Jure Golčer iz Adrie Mobila na petem mestu, Janez Brajkovič domačo pentljo končuje kot deseti.