© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
18.06.2016 21:34:57

Gladka zmaga Slovencev proti Tuniziji

alesfevzer.com

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je tudi v drugi tekmi turnirja svetovne lige v Ljubljani zanesljivo zmagala. Po Katarju je v Stožicah premagala še Tunizijo, tokrat je bil izid 3:0 (17, 20, 22).

Tudi tekma proti Tunizijcem je pokazala, da izbranci Andree Gianija še niso v vrhunski formi, a vseeno toliko kakovostnejši od tekmecev, da njihove zmage proti predstavnikom tretjega kakovostnega razreda svetovne odbojke niso vprašljive.

Tudi tokrat je bilo v slovenski igri nekaj nihanj, a večjega padca vendarle ni bilo. Afričanom so v tretjem nizu sicer dovolili, da povedejo z 18:16, kar je bilo njihovo edino vodstvo na tekmi, a s serijo blokov so Slovenci hitro odgovorili in prišli do zanesljive zmage.

Gianijeva četa je tudi tokrat tekmo začela odlično. Po bloku Dejana Vinčiča in uspešnem napadu Mitje Gasparinija je povedla s 6:2, videti je bilo, da bo ekspresno zlomila odpor Tunizijcev v nizu. A zaradi nekaj slabih sprejemov ter napak Gasparinija v napadu so se Tunizijci približali, ob prvem tehničnem odmoru so zaostajali le s 7:8. A novo serijo točk Slovencev ni bilo treba dolgo čakati. Povedli so 12:7, gostom pa ni pomagalo niti pol minute odmora, po Gasparinijevi seriji odličnih servisov (dva asa) je prednost narasla, izid 17:9 je dovoljeval sproščeno nadaljevanje in mirno končnico.

As Gasparinija je odprl drugi niz, v katerem se razmerje moči ni spremenilo. Domači so bili boljši v vseh elementih, afriška reprezentanca se je nekaj časa še držala (9:10), servisi Alena Pajenka in slovenski blok pa so jih zmedli, začeli so delati napake ter se hitro znašli v zaostanku petih točk (10:15). Vendar predali se niso, izkoristili so manjši padec zbranosti v slovenski vrsti in se približali na 19:21. A odgovor je bil silovit, do konca niza so osvojili vsega še eno točko, tako da se je na semaforju zasvetil izid 2:0.

Tunizijci v prvih dveh nizih niso niti enkrat vodili, v tretjem pa so začutili priložnost. Najprej so izničili slovensko prednost, nato pa celo povedli. Toda slovenski igralci so se za razliko tretjega niza proti Katarju hitreje pobrali, s serijo blokov, ki jo je z dvema začel Gasparini, so prišli do vodstva, ki ga niso več izpustili iz rok. Po vodstvu 23:18 so sicer spet imeli krizo, gosti so se približali le na točko, toda Giani je z odmorom rešil zadeve, tekmo pa je z blokom končal Pajenk.

Tunizija - Slovenija 0:3 (-17, -20, -22)
Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev 1400, sodnika: Pantiainen (Finska), Dobrev (Bolgarija).
Tunizija: Miladi, Kaabi, Kadhi, Karamosli, Nagga 8, Agrebi 4, Jouini, Moalla 11, Korbosli, Ben Cheikh 11, Ben Slimene, Ayech 1.
Slovenija: Štern, Pajenk 8, Šket, Gasparini 15, Hribar, Vinčić 6, Štalekar, Koncilja 4, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 6, Čebulj 11, Purič.