© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.09.2015 22:31:36

Ura resnice za mavrično majico Kirijenki

Profimedia

Belorus Vasil Kirijenka je na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v ameriškem Richmondu osvojil mavrično majico prvaka v vožnji na čas, svojo prvo.

Na 53 km dolgi progi je z devetimi sekundami zaostanka drugo mesto osvojil Italijan Adriano Malori, bron pa Fracnoz Jerome Coppel, ki je zaostal 26 sekund. Slovenci v vožnji na čas niso nastopali.

Za mnoge prvi favorit Nemec Tony Martin, ki je lovil svoj četrti naslov svetovnega prvaka, kar je do zdaj uspelo le Švicarju Fabianu Cancellari, je v cilj prišel kot sedmi z minuto in 16 sekundami zaostanka. Njegova največja tekmeca, na papirju sta bila to Nizozemec Tom Dumoulin in Avstralec Rohan Dennis, sta končala pred njim; Dumoulin na petem, Rohan na šestem mestu. Pred trojico se je vrnil še Španec Jonathan Castroviejo.

Za Kirijenko je to druga medalja na SP v uri resnice, leta 2012 je bil bronast.

V četrtek je v Richmondu prost dan. V petek bodo na cestni dirki dirkale mladinke, brez slovenske udeležbe, in mlajši člani. Slovenski dres bodo nosili Gašper Katrašnik, Rok Korošec in David Per. V soboto se bodo na ceste dopoldan podali mladinci Žiga Jerman, Gorazd Per, Jaka Primožič in Tadej Pogačar, popoldan še članici Polona Batagelj in Urša Pintar. Vrhunec 82. SP bo v nedeljo, ko je dirka članov s Slovenci Grego Boletom, Luko Mezgecem, Kristijanom Korenom, Luko Pibernikom, Borutom Božičem in Markom Kumpom.

Izidi kronometra
 1. Vasil Kiryienka (Blr)     1:02:29
 2. Adriano Malori (Ita)       + 0:09
 3. Jerome Coppel (Fra)          0:26
 4. Jonathan Castroviejo (Špa)   0:29
 5. Tom Dumoulin (Niz)           1:01
 6. Rohan Dennis (Avs)           1:07
 7. Tony Martin (Nem)            1:16
 8. Maciej Bodnar (Pol)          1:17
 9. Marcin Bialoblocki (Pol)     1:22
10. Moreno Moser (Ita)           1:31
...