© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta/bo
sta/bo
22.07.2014 17:42:01

Avstralcu 16. etapa Toura

tinkoffsaxo.com

Michael Rogers je dobil 16. etapo Toura, potem ko je tri kilometre pred ciljem "skočil" iz manjše skupine ubežnih kolesarjev.

Kolesarji so na dirki po Franciji po dnevu premora danes odpeljali 16. etapo. Na preizkušnji od Carcassonna do Bagneres de Luchona v Pirenejih, dolgi 237 km, je bil najhitrejši Avstralec Michael Rogers (Tinkoff-Saxo). V skupni razvrstitvi je rumeno majico vodilnega zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Astana).

Rogers je zmagal po samostojnem pobegu po zadnjem vzponu na prelaz Port de Bailes, drugi je bil Francoz Thomas Voeckler, tretji pa Belorus Vasil Kirijenka. "Ko se je začelo zares, sem bil trdno odločen, da me tokrat nihče ne bo premagal. Na trenutke sem res tvegal, ampak se je izplačalo. Lepo je imeti v svojem življenjepisu po novem tudi zmago na Touru," se je smejalo 34-letnemu Rogersu, ki je maja dobil tudi dve etapi na Giru

Skupina z nosilcem rumene majice Nibalijem je sicer zaostala osem minut, vendar je Italijan brez težav zadržal skupno vodstvo, drugi pa je Španec Alejandro Valverde, ki zaostaja 4:37 minute.