© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
22.07.2014 16:01:03

Nad Anjo majčkeno presenečen

Arsen Perić

Plavalni miting v Radovljici je potrdil, da so naši kandidati za EP v Berlinu, bazenski del bo od 18. do 24. avgusta, zadovoljivo pripravljeni. Selektor Miloš Potočnikbo na letošnjem EP v Berlinu lahko računal na štiri plavalce in sedem plavalk.

V Radovljici se je vsem nekoliko poznalo dejstvo, da imajo za sabo veliko količino treninga ter da mišice niso povsem spočite. "Najbolj pomembno je, da so se z izjemo Matjaža Markiča in Tanje Šmid v Radovljici predstavili vsi potniki za EP. Pretekli teden so vsi končali priprave, zato se je utrujenost vsekakor poznala na rezultatih in večjih presežkov v rezultatih ni bilo mogoče pričakovati. Upam, da se bo forma zdaj stopnjevala, najprej prek četveroboja s Hrvaško, Srbijo in BiH, ki bo naslednji torek v kratkih bazenih v Kranju in kjer bomo nastopili z vsemi najboljšimi, nato pa še prek DP, ki bo od četrtka do nedelje na Ravnah," si želi selektor.

Tudi Miha Potočnik je prijetno presenečen nad napredkom svoje varovanke Anje Klinar, za katero je še pred mesecem dni kazalo, da bo EP najverjetneje izpustila: "Anja je na mitingu v Kranju za las izpolnila normo za nastop v Berlinu. Vse od priprav na Ptuju trenira praktično nemoteno, z njenimi nastopi pa sem bil definitivno zelo zadovoljen, tudi majčkeno presenečen. Njena ciljna disciplina ostaja 200 metrov delfin, čeprav tudi glede mešanega sloga zgodbe nisva zaključila in se bova o tem še pogovorila. Ne bi pa rad prehiteval dogodkov. Pomembno je, da se bo v naslednji sezoni spet vrnila na vrhunsko raven."

Normo za EP je sicer izpolnilo 14 plavalcev. Nastja Govejšek in Tjaša Pintar bosta tekmovanje izpustili zaradi mladinskih olimpijskih iger, ki so na sporedu istočasno. V Berlinu bodo Slovenijo tako zastopali štirje fantje (Damir Dugonjić, Matjaž Markič, Robert Žbogar, Martin Bau) in sedem deklet (Anja Klinar, Tjaša Oder, Gaja Natlačen, Špela Perše, Tanja Šmid, Tjaša Vozel, Ava Schollmayer).

Čeprav je normo izpolnil že lani, na seznamu ni tudi Petra Johna Stevensa, mladinskega svetovnega prvaka in rekorderja na 50 metrov prsno. Ker avgusta odhaja na študij v ZDA, se je v tem letu bolj posvetil maturi in je zato trening nekoliko zanemaril. To je bil tudi razlog, da ga je njegov trener Luka Berdajs s tekmovanja odjavil.
Peter sicer pravi, da se z odločitvijo trenerja in selektorja ne strinja, zameri jima, da se prej o tem z njim nista vsaj pogovorila. Vsi vpleteni pa ne želijo, da bi se o zadevi še naprej razpravljalo v medijih.