© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fu
fu
10.12.2015 21:18:56

Le remi s Francozi

psno

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Chomutovu v prvem krogu drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2016 igrala neodločeno 2:2 (2:2) proti Franciji.

Izbrance selektorja Andreja Dobovičnika je v šesti minuti v vodstvo popeljal Gašper Vrhovec, dobro minuto pozneje pa so Francozi izenačili prek Kamela Hamdouda. Samir Alla je v 16. minuti Francoze pripeljal do vodstva, a tudi njihovo ni dolgo trajalo, v 20. minuti je namreč izenačil Igor Osredkar.

Obe reprezentanci sta imeli na voljo tudi kazenski strel, a sta bila tako Vrhovec kot Abdessamad Mohammed neuspešna. V drugem polčasu se mreži nista več zatresli, Francozi so tik pred koncem sicer zatresli okvir vrat, tako da se je tekma končala z remijem, ki Slovencem otežuje pot do želenega cilja, osvojitve enega izmed prvih dveh mest.

futsal slovenija
psno

"Mogoče smo malce zaspano začeli tekmo. Rezultat bi se na koncu lahko obrnili v eno ali pa drugo stran. Za tak nivo smo naredili preveč napak. Nismo pa niti zadeli tega, kar ponavadi realiziramo. Izbire ni, premagati bo treba Kazahstan in Češko, " je po tekmi povedal Vrhovec, selektor Dobovičnik pa dodal: "Igra nam ni stekla, prave agresivnosti ni bilo. Končni rezultat 2:2 ni uspeh. Pred nami je nova tekma, manj kot 20 ur je do nje. Verjamem, da lahko strnemo vrste in da bomo pravi, ko bo to treba."

Na prvi tekmi v skupini je Kazahstan premagal Češko s 3:1. Prav brazilsko obarvani Kazahstan bo naslednji tekmec Slovencev, in sicer v petek ob 16.30.

futsal slovenija
psno

V zadnji, odločilni del kvalifikacij bodo iz sedmih skupin napredovale prvo- in drugouvrščene ekipe. Te bo nato žreb določil v sedem parov, zmagovalci pa bodo potovali na turnir v Kolumbijo. Zadnji del kvalifikacij bo na sporedu med 22. marcem in 14. aprilom.