© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
11.12.2015 11:28:09

Mohamed Ali odgovoril na Trumpov sporni predlog

Bil naj bi v dokaj dobrem stanju.
Bil naj bi v dokaj dobrem stanju.
vszi

Nekdanji boksarski prvak se je odzval na predlog predsedniškega kandidata, ki je bil uperjen proti muslimanom.

Donald Trump, eden od republikanskih predsedniških kandidatov v ZDA, je v preteklih dneh razburkal ameriško in svetovno javnost s predlogom, da bi muslimanom prepovedal vstop v državo.

Trump se je ob muslimane (in predsednika Baracka Obamo, op. a.) spotaknil tudi na Twitterju, ko se je odzval na Obamin nedeljski televizijski nagovor, sicer namenjen umiritvi razmer po zadnjih terorističnih napadih.

"Obama je v svojem govoru rekel, da so muslimani naši (ameriški, op. a.) športni heroji. O katerem športu govori, o kom? Ali Obama izvaja profiliranje?" je zapisal mož slovenske manekenke.

"NIČ NI ISLAMSKEGA V UBIJANJU NEDOLŽNIH"
O kom bi Obama lahko govoril? Morda o Mohamedu Aliju? Gotovo. In prav Ali se je oglasil z izjavo za javnost, v kateri je obsodil napade islamističnih ekstremistov in obenem posvaril politike pred širjenjem predsodkov.

"Sem musliman in nič ni islamskega v ubijanju nedolžnih civilistov v Parizu, San Bernardinu in povsod drugje po svetu. Pravi muslimani vedo, da je kruto nasilje, ki ga izvajajo islamski džihadisti v nasprotju z vsem, kar vsebuje naša religija. Muslimani se moramo zoperstaviti tistim, ki islam izrabljajo za osebne interese. Mnoge so taki ljudje odvrnili od tistega, da bi spoznali islam. Pravi muslimani vedo, da je narobe v islamizacijo siliti kogarkoli," je zapisano v Alijevi izjavi.

"Rad bi videl, da bi naši politični voditelji uporabili svoj položaj za to, da bi širili razumevanje o islamu in pojasnili, da so ti zavedeni morilci ljudem zameglili pogled na islam," je dodal nekdanji svetovni prvak v boksarski kategoriji.