© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
18.12.2014 20:54:28

Pacquiao bi Mayweatherja, ta pa denar

Reuters

Filipinski boksar Manny Pacquiao se na vse kriplje trudi, da bi ljubiteljem tega športa podaril lepo božično darilo.

Petintridesetletnik je pred slabim mesecem v Macau v dvoboju z Američanom Chrisom Algierijem ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji v različici WBO.

To je bila njegova 57. zmaga v karieri. Zdaj pa se legendarni Filipinec želi pomeriti s še eno boksarsko legendo Floydom Mayweatherjem - Američan je v profesionalni karieri slavil v vseh 47 dvobojih (26 nokavtov), v katerih je nastopil.

O njunem spopadu se govori že nekaj časa, Mayweather pa je konec prejšnjega tedna v eni izmed televizijskih oddaj predlagal, da bi se fanta spopadla 2. maja. 

Na to mu je Pacquiao kar prek twitterja odvrnil naj ne bo boksarski prevarant. Ob tem je dodal, da so navijači čakali dovolj dolgo in da si zaslužijo dvoboj, ki si ga želijo. 

Vendar pa je vse skupaj povezano tudi z denarjem. Sedemintridesetletni Mayweather je znan po tem, da obožuje šelestenje bankovcev.

mayweather re
Reuters

Že nekaj let je med najbolje plačanimi športniki na svetu, letos je zaslužil kar 85 milijonov evrov, kar ga na Forbesovi lestvici najbolje plačanih športnikov uvršča na prvo mesto. Za boljšo predstavo vam povemo, da je drugouvrščeni Cristiano Ronaldo v letu 2014 v žep pospravil kar dvajset milijonov manj. 

Zato ne preseneča niti Mayweatherjev pogoj za dvoboj s Pacquiaom. Ta pravi, da se bo Američan s Filipincem v ring podal samo v primeru, da dobi veliko večji delež denarne pogače, ki bo namenjena dvoboju. Filipinski junak se je na vse skupaj odzval, da denar ne predstavlja nikakršne težave. 

Ljubitelji boksa so navdušeni, da se nekaj dogaja v tej smeri, saj bi radi videli na delu najboljša boksarja današnjega časa.