© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.08.2024 12:55:58

Guček končal v repasažu

Profimedia

Slovenski atlet Matic Ian Guček je na olimpijskih igrah v Parizu v teku na 400 metrov ovire nastope končal v repasažu. V drugi skupini je s časom 49,06 sekunde zasedel četrto mesto, kar ni bilo dovolj za uvrstitev v polfinale.

Dvajsetletni član celjskega Kladivarja je v ponedeljkovih kvalifikacijah s časom 50,30 sekunde v prvi skupini zasedel zadnje, sedmo mesto. Dosegel je sicer 34. izid med 39 tekmovalci.

Guček julija po evropskem prvenstvu v Rimu, kjer je bil sedmi, zaradi vnetja tetive ni treniral po predvidenem načrtu. V Italiji je v polfinalu izboljšal svoj slovenski rekord (48,38).

V današnjem repasažu je tekel v drugi skupini. Začel je dobro, nato pa so mu do konca nekoliko popustile moči. Ostal je blizu vodilnih treh tudi v zadnjih metrih, a je bilo to premalo za polfinale, kamor napredujeta le najhitrejša dva iz vsake skupine.

V tej je najhitreje tekel Šved Carl Bengtström (48,63), napredoval pa je tudi Gerald Drummond iz Kostarike (48,78), ki je v zadnjih korakih prehitel Bocvanca Victorja Ntwenga (48,88).

Iz prve skupine repasaža sta v polfinale napredovala Američan Trevor Bassitt in Nemec Emil Agyekum, v tretji sta bila najboljša Turek Berke Akcam in Nemec Joshua Abuaku. Polfinale bo na sporedu v sredo zvečer, finale pa v petek ob 21.45.