© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.08.2024 07:26:44

Ne pozabite: Danes prvi nastop Janje Granbret, začelo se bo že ob ...

Profimedia

Enajsti dan olimpijskih iger v Parizu se bo prvič predstavila glavna slovenske kandidatinja za odličja, plezalka Janja Garnbret, ki jo po 10. uri čaka polfinale na balvanih.

V športnem plezanju ima Slovenija z Janjo Garnbret prvo favoritinjo za zlato odličje. Garnbret je pred tremi leti v Tokiu postala prva olimpijska šampionka v tem športu, s Korošico na olimpijskih igrah ima Slovenija močno orožje za medaljo. Garnbret bo prvič nastopila v torek. Med 20 tekmovalkami, ki se bodo v torek merile v polfinalu na balvanih, bo nastopila tudi Mia Krampl.

V zaključne boje se bodo prevesila ekipna tekmovanja. Polfinali so na sporedu v hokeju na travi za moške ter nogometu za ženske.

Četrtfinalni pari moškega košarkarskega turnirja so Nemčija - Grčija, Srbija - Avstralija, Francija - Kanada in Brazilija - ZDA. Četrtfinali so na sporedu tudi na ženskem odbojkarskem in rokometnem turnirju.

Na sporedu je danes 15 končnih odločitev.

Slovensko hišo v Parizu bo ob 13. uri obiskala 84-letna legendarna avstralska plavalka Dawn Fraser, ki je osvojila štiri zlate in štiri srebrne olimpijske kolajne in postavila 39 svetovnih rekordov. Njena paradna disciplina je bila 100 m prosto, kjer je imela svetovni rekord 15 let.