© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
20.08.2024 16:17:25

Bagnaia: Vedno potrebujem tudi mnenje Rossija

Profimedia

Svetovni prvak zadnjih dveh sezon, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), je na veliki nagradi Avstrije v Spielbergu v razredu motoGP zabeležil že svojo sedmo zmago na enajsti dirki sezone.

Pred najbližjim zasledovalcem v seštevku SP, Špancem Jorgejem Martinom (Pramac Ducati), ima Pecco pet točk naskoka. Prednost bi bila zagotovo višja, če si Španec na sobotnih sprinterskih dirkah ne bi privozil kar 28 točk več od Italijana (85:57).



Na tiskovni konferenci po dirki so zmagovalca dirke vprašali, ali je na Red Bull Ringu govoril z njegovim mentorjem Valentinom Rossijem in zakaj je prisotnost devetkratnega svetovnega prvaka zanj tako pomembna.



"Vedno je pomembno, da je Vale z nami, saj se z njim pred vsako dirko veliko pogovarjam. Mislim, da je zelo koristen, saj potrebujem njegovo stališče. Jasno je, da je bolj osredotočen na svojo ekipo, vseeno pa sva govorila tako v petek kot v soboto zvečer. Pred dirko mi je samo rekel, da je to, kar sem naredil na sprinterski dirki, že dobro, tako da naj le poskusim ponoviti. Po dirki je bil zelo vesel zame, dodatno dobre volje pa tudi zato, ker je Celestino Vietti v Moto2 dobil svojo prvo veliko nagrado v sezoni. Mislim, da je tudi Marco Bezzecchi (šesti, op. p.) dobro dirkal. Malce slabše je šlo Frankieju Morbidelliju, a se je tudi on prebil do sedmega mesta. To je bil zelo dober vikend za Valejevo akademijo," mu to privošči tudi Pecco.