© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
15.11.2016 14:28:50

Grega in Gregor še po avstrijskih cestah

Grega Premrl in Gregor Brešer
Grega Premrl in Gregor Brešer
Sadko Mezgec

Za zaključek letošnje sezone se ta konec tedna posadka Grega Premrl/Gregor Brešer z ekipo Unikatoy Racing odpravlja na reli Waldviertel v sosednjo Avstrijo.

Za našo posadko bo to velik izziv, saj bo reli potekal tako po asfaltnih površinah kot tudi po makadamu. Reli je finale pokala FIA ERT (European Rally Trophy), katerega se lahko udeležijo samo prvi trije v skupni razvrstitvi po posameznih skupinah (ERT, ERT2, ERT3 IN ERT Junior). ERT pokalno tekmovanje je organizirano v šestih conah po Evropi (alpska, balkanska, baltska, otoška, iberska in centralna). Grega nastopa v centralni evropski coni.

Reli je sestavljen je iz dvanajstih hitrostnih preizkušenj, od katerih jih je skoraj 60 odstotkov speljanih po makadamu. Skupna dolžina relija znaša 420 kilometrov, od tega je 163 kilometrov hitrostnih preizkušenj. Reli bo v petek in soboto potekal v okolici St. Pöltna v Avstriji. V petek bodo odpeljane štiri HP, ki jih bo prenašala tudi avstrijska televizijska postaja ORF Sport Plus (med 15.00 in 16.50). V soboto je start prve hitrostne preizkušnje predviden že ob 7.15.

Na reli je prijavljenih 108 posadk, posadka Premri/Brešer pa bo imela štartno številko 31.