© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
14.11.2016 20:36:38

Schlierenzauer se vrača

www.fis-ski.com

Gregor Schlierenzauer je danes na tiskovni konferenci v Seefeldu spregovoril o svojih nadaljnjih načrtih.

Zmagovalec 53 posamičnih in 16 ekipnih tekem v svetovnem pokalu, po čemer je rekorder, se je po desetih mesecih spet vrnil na skakalnice. Prve skoke po prekinitvi je nedavno opravil na skakalnici v Hinzenbachu. Schlieri je lansko sezono končal že po novoletni turneji, saj ni več našel prave motivacije za nadaljevanje. Za nameček si je marca med smučanjem v Kanadi podobno kot nedavno Robert Kranjec strgal križne vezi v kolenu, tako da ga je čakala osemmesečna rehabilitacija.

"Bil je dober občutek, da spet lahko skačem, po desetih mesecih sem bil zelo navdahnjen. Vseeno sem se nekaj časa počutil tudi malce neprijetno," je 26-letnik opisal prve občutke na skakalnici.

Na tekmah naj bi Gregor svojo formo prvič preizkusil decembra v Engelbergu. Novoletna turneja pa zanj trenutno ni pomemben dejavnik: "Mislim, da bo zame prišla prehitro. Imam osebne cilje, ki jim želim slediti. Potem bomo videli, kdaj bo najboljši čas za vrnitev."

Za nekdaj najboljšega skakalca, ki bo v trening centru v Stamsu vadil s trenerjem Christophom Stricknerjem, je cilj te sezone svetovno prvenstvo, ki bo v drugi polovici februarja v Lahtiju.

Njegove vrnitve se veseli tudi glavni trener avstrijske vrste Heinz Kuttin: "Super je, da se bo vrnil. Je zelo pomemben del naše ekipe."