© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
31.10.2015 09:27:30

Prava drama: je bil Marquez res tarča fizičnega napada italijanskih novinarjev?

Reuters

V Italiji in Španiji se prah po dvoboju Valentina Rossija in Marca Marqueza še ni polegel, še več. Dva italijanska novinarja sta prilila veliko olja na ogenj.

Iz obeh držav prihajajo različne verzije dogodka, ki se je zgodil pred hišo španskega zvezdnika. Po poročanju španske Marce naj bi bil Marquez v petek popoldne tarča napada dveh italijanskih novinarjev iz kontroverznega programa Hijene, kjer lovijo slavne osebe in jih želijo nato na televiziji osramotiti. Po tem fizičnem napadu naj bi Španec staknil nekaj prask in bil zelo pretresen. Do incidenta je prišlo, ko se je Španec skupaj z bratom in očetom vrnil domov, pred hišo pa sta ga že s kamero čakala Alessandro Onis in Stefano Corti, ki sta želela intervju s Špancem in mu tudi predati pokal v obliki ogromnega penisa. Marquez ju je zavrnil, novinarja pa sta začela razgrajati pred njegovo hišo. Iz kombija sta vzela dve steklenici penine in ju razbila ob garažo.

Marquez in njegov oče sta šla pogledat, kaj se dogaja, medtem pa naj bi ga novinarja zagrabila, pri čemer je dobil tudi praske na vratu. V tem trenutku so poklicali policijo, ki je po poročanju novinarjema vzela kamero in jo vrgla na tla. Corti in Onis sta po tem incidentu na facebooku objavila fotografijo razbite opreme in dodala, da sta morala zaradi poškodb v bolnišnico.

novinarja