© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tc
tc
29.10.2015 22:01:27

Kikboksarjem že štiri kolajne

Štefan Stanič je ugnal evropskega prvaka iz Francije
Štefan Stanič je ugnal evropskega prvaka iz Francije
tc

Slovenski borci in borke so si tretji dan svetovnega prvenstva v kikboksu, ki se ta teden odvija v Beogradu, zagotovili še dva polfinalna nastopa in že štiri kolajne.

Vstopnico za pofinale si je kot prvi zagotovil Jani Lorber. Ljubljančan je v četrtfinalu discipline kick-light (do 79 kg) tehnično in taktično povsem nadvladal izraelskega nasprotnika in slavil s soglasno sodniško odločitvijo.

Kategorijo više, v konkurenci do 84 kilogramov, je bil v isti disciplini uspešen tudi Štefan Stanič, ki je s soglasno sodniško odločitvijo opravil s Francozom Thenierom, sicer aktualnim evropskim prvakom, ki mu je lani na prvenstvu v Mariboru preprečil preboj med dobitnike odličij.

"S Francozom sem lani na evropskem prvenstvu v Mariboru doživel tesen poraz, zato sem bil na tem prvenstvu odločen, da ga moram premagati. Bil se, prav vesel, da sem nanj naletel že v prvem krogu tekmovanja in tako na najboljši možni način prebil tekmovalni led na tem svetovnem prvenstvu. Pred nastopom nisem imel kakšne posebne treme. Zaupal sem v svojo kontro z zadnjim direktom in obrestovalo se je," je svoje vtise strnil 21-letni Mirnčan, ki ga jutri čaka obračun za vstopnico v veliki finale.

Jutri se bodo v polfinalnih obračunih discipline kick-light za vstopnico v finale potegovali štirje Slovenci, ki so si s tem že zagotovili najmanj bronasto odličje na tem svetovnem prvenstvu.