© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.09.2015 18:28:37

Žagar saniral rane in je pripravljen na boj

Mediaspeed

Pred najboljšimi dirkači svetovnega speedwaya je deseta preizkušnja serije Speedway Grand. Dirka na stadionu Friends Arena v švedski prestolnici bo tokrat prvič v zgodovini štela za VN Stockholma.

Med elitno petnajsterico bo tudi slovenski adut Matej Žagar, ki pred zadnjo četrtino prvenstva zaseda četrto mesto v SP. Osem točk, ki jih je Žagar v bolečinah osvojil v Krškem pred 14 dnevi, je bilo pomembnih, tokrat pa bo v želji po prvi slovenski članski medalji v SP moral poseči še više.

V dveh dirkah, ki so jih odpeljali v zadnjih dveh letih v tej areni, se je Žagar izkazal, na premieri je osvojil drugo mesto, lani pa zaslužil 12 točk in obstal tik pred velikim finalom na petem mestu.

"Upam, da bom tudi letos podobno razpoložen, sploh po tem, ko lahko rečem, da se poškodba dobro sanira in sem precej bolje pripravljen, kot je bilo to žal v Krškem. Tako psihično kot fizično," je po treningu povedal Žagar, ki mu je žreb namenil dvakrat start iz položaja B, torej drugega položaja od notranjega roba steze.

Še posebej zanimiva bo enajsta vožnja, ko se bo pomeril z vodilnima v prvenstvu in najboljšima iz Krškega, Britancem Taiem Woffindnom in Američanom Gregom Hancockom. Za skorajda že pravi mali finale v rednem delu dirke pa bo startno vrsto zapolnil še Danec Peter Kildemand, tretji z VN Slovenije. Na dirki bo s povabilom nastopil Šved Antonio Lindbäck.

Žagarja do tretjega mesta v seštevku, ki ga trenutno zaseda Danec Nicki Pedersen, loči devet točk. Blizu je bil že lani, letos pa je v še boljši formi, pa tudi njegovi motorji so bolje pripravljeni. Zato tudi sam verjame, da se mu trdo delo lahko obrestuje v obliki medalje že letos, enega od odločilnih korakov - do konca sezone so vključno s švedsko še tri dirke - v to smer pa bo moral narediti že v soboto zvečer.