© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.09.2015 22:07:40

V Krškem slavil Hancock, Žagar brez polfinala

Na deveti preizkušnji sezone svetovnega prvenstva v spidveju, ki je danes potekala v Krškem, je zmagal Američan Greg Hancock.

Na dirki za VN Slovenije je bil drugi Britanec Tai Woffinden, tretji pa Danec Peter Kildemand. Najboljši slovenski voznik Matej Žagar je osvojil deseto mesto in ostal brez polfinala.

Žagar je na jubilejni deseti izvedbi dirke na najvišji ravni v Krškem - serija Grand Prix se je v Slovenijo vrnila po enoletnem premoru - doslej svoj največji uspeh dosegel leta 2005, ko je bil tretji. Tokrat je nastopil poškodovan, a vseeno zbral osem točk za tri druga mesta in dve tretji, kar pa je bilo na koncu vendarle premalo za odločilne vožnje.

V tej sezoni ima Žagar sicer že dve zmagi (v Varšavi in Gorzowu), tudi po današnjem razpletu pa ostaja visoko v skupnem seštevku, kjer je četrti z 89 točkami.

V Krškem je kot dirkač s povabilom prirediteljev nastopil še en slovenski voznik, Aleksander Čonda, ki je preizkušnjo končal na 17. mestu z eno točko. Denis Štojs pa je kot rezerva, nastopil je le v eni vožnji, prav tako dirko končal z eno točko mesto pred njim.

Sezona dirk za SP, do konca so še tri preizkušnje, se bo nadaljevala čez 14 dni v Stockholmu.