© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.09.2015 20:01:50

Francosko slavje v moških dvojicah

Francoza Nicolas Mahut in Pierre-Hugues Herbert sta zmagovalca zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni v konkurenci moških dvojic. V drugem finalu letošnjega US opna sta premagala britansko-avstralsko kombinacijo Jamie Murray in John Peers ter kot prva Francoza osvojila naslov na turnirju na igriščih Flushing Meadows.

Francoza sta slavila v dveh nizih s 6:4, 6:4 ter osvojila svoj prvenec na turnirjih za grand slam. V poraženem paru je zaigral starejši brat najboljšega britanskega teniškega igralca Andyja Murrayja.

Zmagovalka pri posameznicah bo znana po povsem italijanskem finalu, v katerem se bosta pomerili Roberta Vinci in Flavia Pennetta, pri posameznikih pa bosta v finalu prekrižala loparja velika teniška asa in tekmeca Srb Novak Đoković in Švicar Roger Federer.

V ženskih dvojicah bosta zaporedni naslov po wimbledonskem lovili Švicarka Martina Hingis in Indijka Sania Mirza, ki ju v finalu čaka avstralsko-kazahstanska naveza Casey Dellacqua in Jaroslava Švedova.

Hingisova, nekdanja števila ena svetovnega tenisa med posameznicami, ki je zadnjič teniško kariero končala zaradi težav s prepovedanimi drogami, je bila na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA že uspešna. Skupaj z Leanderjem Paesom je namreč osvojila lovoriko v konkurenci mešanih parov, potem ko sta v finalu v dveh nizih ugnala ameriški dvojec Bethanie Mattek-Sands in Sam Querrey.

Švicarski teniški igralki se obeta nevsakdanji dvojček zmag, da po grand slam turnirju v Wimbledonu, kjer je z Mirzo in Paeasom slavila v konkurenci ženskih in mešanih parov, v omenjenih konkurencah uspešna tudi na US opnu.