© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
21.11.2014 16:49:22

Petkova treninga Hamiltonu, Mercedes razred zase

Reuters

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva formule 1 Britanec Lewis Hamilton je bil najhitrejši na obeh petkovih prostih treningih pred VN Abu Dabija.

Hamilton ima 17 točk prednosti pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom. Ker bodo na zadnji dirki sezone točke štele dvojno, to pomeni, da si bo naslov svetovnega prvaka privozil s prvim ali drugim mestom na nedeljski preizkušnji

Britanec je na prvem prostem treningu Nemca prehitel za dobrih 13 stotink sekunde. Mercedesova voznika sta bila za razred boljša od zasledovalcev, med katerimi je bil najhitrejši Fernando Alonso.

Za Španca, ki je za Hamiltonom zaostal sekundo in sedem desetink, bo to zadnja dirka za Ferrari, njegov naslednik Sebastian Vettel pa je dosegel četrti čas. Za njim se je uvrstil še drugi dirkač Red Bulla Daniel Ricciardo. Omenjena trojica se je zvrstila v slabih 18 stotinkah sekunde.

Drugi trening je postregel s še manjšo razliko med Mercedesovima dirkačema. Rosberg se je Hamiltonu tokrat približal na osem stotink sekunde. Tretje mesto je zasedel Kevin Magnussen v McLarnu, ki je zaostal sedem desetink sekunde. Vettel je bil spet četrti, Bottas (Williams) peti in Ricciardo šesti.

Medtem ko je Kimi Räikkönen osvojil sedmo mesto, je Alonso drugi trening končal že po dveh krogih. Španec naj bi imel težave z elektroniko.