© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
21.11.2014 10:13:40

V znamenju derbija

Jaka Kosirnik (Planina Ribnikar AS)
Jaka Kosirnik (Planina Ribnikar AS)
db

V 5. krogu balinarske superlige bo jutri v ospredju srečanje med vodilno Lokateks Trato in drugouvrščeno Planino Ribnikar AS, ki bo neposredno odločala o tem, katera od omenjenih ekip bo prevzela trenutno vodstvo na lestvici.

V srečanju gorenjskih ligašev Lokateks Trate in kranjske Planine Ribnikar AS prednost domačega igrišča ne bo imela posebnega vpliva, saj tako Trata kot Planina domače tekme igrata v isti balinarski dvorani v Škofji Loki. Prednost je na strani Ločanov predvsem zaradi širšega izbora igralcev, med katerimi so tudi trije novinci, ki so Lokateks Trato okrepili v letošnjem prestopnem roku.

V srečanju ekip z dna lestvice, med Luko Koper, ki je v prestopnem roku izgubila kar nekaj ključnih igralcev, in novincem iz Košane, ki je kljub nekaterim dobrim predstavam v uvodnih tekmah, še vedno brez osvojene točke, so zaradi domačega igrišča v rahli prednosti Koprčani. Poraženec iz tega srečanja se bo zasidral na dnu lestvice.

V Sežani bo Hrast, ki mu uvodnih tekmah ni šlo vse po načrtu, saj je v štirih srečanjih vknjižil le dve zmagi, en neodločen rezultat in en poraz, skušal proti Anteni z novo zmago postaviti stvari na pravo mesto.

Petouvrščeni Krim bo gostil tretjo Skalo iz Sežane, v kateri po igrah in zmagah izstopata mladinska reprezentanta Matija Povh in Simon Požar, ki pa v zadnjem obdobju nastopata na različnih frontah. Poleg tekmovanja v superligi igrata še na svetovnem prvenstvu za mladince, na finalu državne lige za mladince in na državnem prvenstvu mladincev v štafeti. Prav v utrujenosti omenjenih reprezentantov vidi Krim svojo priložnost za morebitno zmago nad Sežančani.
 
V nedeljo bo v Sežani na sporedu državno prvenstvo v štafeti za mladince in dečke.

 
Superliga - 5. krog (jutri ob 15.uri)
 
Škofja Loka: Lokateks Trata - Planina Ribnikar AS
Koper: Luka Koper - Košana
Sežana: Hrast - Antena Portorož
Ljubljana: Krim - Skala