© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
31.07.2014 19:23:24

Ricciardo: Ni še konec

Reuters

Čeprav v letošnjem prvenstvu formule ena prevladujeta Mercedesova dirkača Nico Rosberg in Lewis Hamilton, zmagovalec dveh dirk Daniel Ricciardo ostaja optimist in upa, da se še lahko vmeša v boj za naslov prvaka.

Red Bullov Avstralec je tretji v skupnem seštevku, za vodilnim Rosbergom zaostaja 71 točk (drugi Hamilton mu beži za 60 točk). Sliši se veliko, a zadnja dirka sezone v Abu Dabiju prinaša dvojne točke. Tudi to je eden od razlogov za Ricciardov optimizem.

Seveda se tudi on zaveda, da bo naskok na prvo mesto vse prej kot lahek. Vendar se temu vseeno ne misli odreči. "Dokler obstaja matematična možnost, ni konec," je dejal Ricciardo, edini dirkač, ki je v tej sezoni prišel do zmage, in obenem ni član Mercedesa. "Če pogledate zadnjo preizkušnjo za VN Madžarske, je res, da smo se po točkah približali vodilnemu dvojcu, a je tudi res, da smo še vedno zelo daleč. Ne glede na vse, naš pristop ostaja enak, vedno si želimo poseči po najvišjih mestih. Na Madžarskem se nam je ponudila možnost za zmago in smo jo zgrabili," je povedal 25-letni novinec pri rdečih bikih, in dodal: "Dejstvo, da točke v Abu Dabiju štejejo dvojno, pomeni, da bi bil boj za naslov prvaka lahko odprt do samega konca sezone. Zato se bomo trudili po najboljših močeh."

Ricciardo torej nikakor ne bo odstopil od dozdajšnjega načina dirkanja, se pravi, da bo še naprej vozil brez taktiziranja - na vso moč. To je seveda tudi želja moštva, ki se namerava prihodnje leto vrniti tja, kjer je bil lani - na sam vrh. "Kar se bomo naučili letos, lahko prenesemo v naslednje leto. Moja zmaga na Madžarskem pa je dobra motivacija za naprej."

Za konec se je dotaknil še Mercedesove premoči. "Na skoraj vseh dirkališčih in ob normalnem koncu tedna je Mercedes premočan za konkurenco. Ko pa pride dirka, kot je bila na Madžarskem, se stvari nekoliko spremenijo. Spremenljive razmere, varnostni avto, take zadeve nam pomagajo, da se lahko kosamo z njim."