© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
16.07.2014 18:22:33

Rosberg, Hamilton, vreme ...

Reuters

Pred vozniki formule ena je deseta dirka sezone, ki jo bo gostilo nemško dirkališče Hockenheim.

V skupnem seštevku še vedno vodi domačin Nico Rosberg v Mercedesu, ki ima štiri točke prednosti pred moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom, tretji je voznik Red Bulla Daniel Ricciardo, njegov zaostanek za vodilnim Nemcem znaša 67 točk.

Počasi smo se že navadili na dvoboj za naslov prvaka, v katerem je trenutno v boljšem položaju Rosberg, čeprav ima v tem koledarskem letu dve zmagi manj od Hamiltona, ki je petkrat stal na najvišji stopnički. Rosberg je zadnjo dirko v Silverstonu zaradi težav z menjalnikom končal predčasno, kar je Britanec znal izkoristiti.

Tokrat se karavana seli v Nemčevo domovino - Nico je čas med dirkama izkoristil za poroko z dolgoletno prijateljcio Vivian Sibold. Da je fant še boljše volje, so poskrbeli kar pri Mercedesu, saj so z njim podaljšali sodelovanje. Svoje pa so k prešernemu počutju dodali tudi nemški nogometaši, ki so osvojili naslov svetovnega prvaka. In Nico se jim bo poklonil na svojevrsten način - z zanimivo poslikavo na čeladi.

Mercedes formula 1
Reuters

Nazadnje so se dirkači v Hockenheimu zbrali pred dvema letoma, ko je slavil Fernando Alonso, družbo sta mu na stopničkah delala Jenson Button in Kimi Räikkönen. Če bi podoben vrstni red videli tudi tokrat, bi bilo to izjemno presenečenje. Še več, Alonso je celo dobil zadnji dirki na tem dirkališču, pred šestimi leti pa je tu slavil Hamilton. "Steza v Hockenheimu je tehnično precej zahtevna," je dejal Britanec.

Pomembno vlogo bi ta konec tedna utegnilo odigrati vreme, vremenoslovci za petek in soboto namreč pravijo, da bo zelo vroče in suho, v nedeljo pa se obetajo padavine. To pomeni, da bo precej zahtevno nastaviti dirkalnik za dirko, na kateri bodo svoje naredile tudi gume.