© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/tp
STA/tp
16.07.2014 14:57:41

Po potresu uničen del skakalnega centra v Turčiji

Saj ni res, pa je. Potres, ki je prizadejal Turčijo, ni imel milosti niti do športnih objektov. Uničil je namreč del skakalnega centra, ki sta ga projektirala Janez in Sebastjan Gorišek.

To se je zgodilo le tri leta po tem, ko je v Turčiji zrasel sodobni smučarski center in gostil tudi univerzijado. Dve skakalnici na hribu Kiremitlik sta povsem uničeni, poškodovani so tudi objekti v okolici. Bolje sta ga odnesla stolpa na večjih skakalnicah, prav tako pa tudi hotel, garaže in žičnice. Odgovorni so potrdili, da so iz varnostnih razlogov evakuirali center, državni reprezentanci v smučarskih skokih pa že pred tem prepovedali trening na napravah, saj so se težave z zemeljskim plazom začele že minuli vikend.

Vodja turške smučarske zveze Erol Mehmet Yarar je dejal, da je za katastrofo očitno krivo močno deževje, ki je prizadelo to območje Turčije. Smučarsko-skakalni center je zgrajen ob vznožju gore Palandoken, ki je znana po odličnih pogojih za izkušene smučarje. Kompleks je v sezoni 2011 slavnostno odprl Erdogan, nato pa je tam potekala zimska univerzijada, na kateri je Nejc Dežman osvojil naslov svetovnega prvaka, Jaka Hvala pa je bil tretji.