© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.03.2016 19:55:09

Krimovke do 23. pokalnega naslova

Slavko Kolar

Ljubljana, 27. marca - Rokometašice Krima Mercatorja so v velikem finalu sklepnega turnirja za pokal Slovenije v Ljubljani premagale Mlinotest Ajdovščino in 23. zmagale v tem tekmovanju. V tekmi za tretje mesto so igralke iz Zagorja premagale tekmice iz novomeške Krke s 24:21 (13:7).

Ljubljanska ekipa je dokaj zanesljivo osvojila letošnjo pokalno lovoriko. Zanjo je to že 23. pokalna zmaga in 18. v nizu, od leta 1999 prestižni pokal ni zapustil klubske vitrine Krima.

Trener Ajdovk Dušan Vidmar je pred današnjo tekmo s Krimom pogumno dejal, da se v finalu ne igra, temveč zmaguje, a kaj kmalu je bilo jasno, da je bila njegova napoved precej smela in nerealna ter izrečena v evforiji po polfinalni zmagi nad Zagorjem.

SLK_7761
Slavko Kolar


Primorke so se resda do dvajsete minute dokaj enakovredno kosale s favoriziranimi Ljubljančankami (7:9), nato pa so vidno popustile in vse bolj zaostajale. Najvišji zaostanek so si pridelale v 28. minute, ko je bilo 13:7 v korist verižnih slovenskih državnih in pokalnih prvakinj.

Krimovke v finalu niso blestele, naredile so kar 13 tehničnih napak (njihove tekmice štiri več), tudi sama kakovost njihove igre je bila na dokaj povprečni ravni. A tudi to je bilo dovolj dobro za zmago nad povprečno zasedbo iz Vipavske doline, ki je vso energijo porabila na polfinalni tekmi z Zagorjem, čeprav v rokometnem zakulisju že krožijo govorice, da se je zasavska ekipa namerno izognila finalnemu obračunu s Krimom in vso svojo pozornost usmerila v državno prvenstvo, kjer si ji nasmiha prva končna zmaga.

SLK_8455
Slavko Kolar


V ljubljanski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar s sedmimi in Mirjeta Bajramoska s šestimi goli, v ajdovski pa so Maja Svetik, Nina Zulić in Slavica Schuster dosegle po štiri zadetke.

Krim - Ajdovščina 27:19 (13:8)
* Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1300, sodnika: Matjaž in Marko Pirc (oba Sežana).
* Krim Mercator: Stefanišin, Pandžić, Jurič, Dimic-Martinović, V. Milanović-Litre 4, Mavsar 7 (3), Hrnčič, Avbelj, Bajramoska 6, Beganović, Omoregie 2, Drolc, Koren 3, Barič 1, Obradović 4, Žabjek.
* Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Tomšič, Srečković, Čermelj, Zrimšek, I. Milanović-Litre, Svetik 4, Jonović, Zulić 4, Čajko 2, Pipan, Schuster 4 (3), Sanabor, Š. Ferfolja 2, T. Ferfolja 3, Vidmar.
* Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (3), Mlinotest Ajdovščina 3 (3).
* Izključitve: Krim Mercator 20, Mlinotest Ajdovščina 10 minut.
* Rdeča kartona: Omoregie (44.), Obradović (56.).