© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.07.2024 12:59:01

Barbara Lazović po OI končuje športno pot

Barbara Lazović in Alja Varagić
Barbara Lazović in Alja Varagić
RK Krim Mercator

Kapetanka rokometašic Krima Mercatorja in dolgoletna slovenska reprezentantka Barbara Lazović po olimpijskih igrah v Parizu končuje športno pot, so na spletni strani potrdili pri klubu.

"S cmokom v grlu in veliko ponosa v srcu se poslavljamo od kapetanke. Njeno ime bo za vedno zapisano v zgodovino RK Krim Mercator, saj je s svojo igro, predanostjo in osebnostjo zaznamovala klub in slovenski rokomet. Barbaram, hvala za vse," so med drugim zapisali pri Krim Mercatorju.

Bizeljanka je rokometno pot začela v domačem klubu, Krimovkam pa se je pridružila leta 2007, takrat še z dekliškim priimkom Varlec.

V svoji karieri je v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v barvah Krima Mercatorja dosegla 232 golov, nasploh pa se je med strelke vpisala več kot 540-krat. Tudi kot članica makedonskega Vardarja in romunske CSM Bukarešte.

Barbara Lazović je uspehe nizala tudi z reprezentanco, s katero je nastopila na številnih evropskih in svetovnih prvenstvih. Prav za konec kariere pa bo igralka s številko 25 na zadnji strani dresa prvič nastopila tudi na olimpijskih igrah.