© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.01.2022 20:09:31

Slovenski KRVNIKI 'GAZIJO' dalje!! Črna gora na kolena spravila to VELIKO REPREZENTANCO!

Profimedia

Na moškem rokometnem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem reprezentance igrajo tekme 1. kroga drugega dela. V skupini 1 je Črna gora, ki je bila v skupinskem delu usodna za Slovenijo, tokrat na kolena položila Hrvaško z 32:26. Branilci naslova Španci so v skupini 2 premagali Nemčijo z 29:23.

V skupini 1 so Črnogorci večji del posla opravili že v prvem polčasu, ki so ga dobili za šest golov, nato pa v drugem delu tudi na varni razdalji držali rokometno uglednejše tekmece. Branko in Miloš Vujović sta bila s po sedmimi goli najboljša pri Črni gori, Ivan Čupić pa jih je toliko dosegel za Hrvaško.

Francija je na drugi tekmi skupine brez večjih težav odpravila Nizozemsko s 34:24, čeprav je slednja v prvem polčasu še držala korak s favoriziranimi tekmeci. Pri Franciji je bil najboljši strelec Aymeric Minne z osmimi goli.

Obračun Danske in Islandije je dobila prva z 28:24, Mathias Gidsel je devetkrat zadel za zmagovalce, Omar Ingi Magnusson pa osemkrat za poražence.

V skupini 2 pa so na prvi tekmi Švedi odpravili Ruse z 29:23, pri čemer je Hampus Wanne devetkrat zadel za zmagovalce. Branilci naslova Španci pa so z enakim izidom premagali Nemce, Joge Maqueda Peno je bil s šestimi goli najboljši strelec tekme.

Na zadnji tekmi so Norvežani zlahka odpravili Poljake, končni izid je bil 42:31, Sebastian Barthold je dosegel deset golov za Skandinavce, Sander Sagosen jih je dodal devet. Pri Poljakih je desetkrat zadel Arkadiusz Moryto.

Prvi dve ekipi iz vsake skupine se bosta prebili v polfinale, tretjeuvrščeni pa bosta igrali tekmo za peto mesto. Slednja bo, tako kot polfinalna obračuna, 28. januarja, finale in tekma za tretje mesto pa dva dni pozneje.