© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.03.2021 19:51:33

ZBOGOM, TOKIO! Polom rokometašev v kvalifikacijah, Olimpijske igre so bile ZELO DALEČ!

Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji tekmi zadnjega kroga kvalifikacijskega turnirja v Berlinu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu izgubila proti Švedski s 25:32 (13:17). Slovenski rokometaši so v nemški prestolnici osvojili tretje mesto, na OI so se uvrstili Nemci in Švedi.

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so danes zapravili še drugo zaključno žogo za nastop na letošnjih igrah v deželi vzhajajočega sonca. Na sobotni tekmi proti Nemcem so visoko izgubili s 27:36, na današnji tekmi pa so morali priznati premoč tudi Švedom. Nosilci srebrne kolajne z letošnjega svetovnega prvenstva v Egiptu so bili na odločilni tekmi prevelik zalogaj za slovenske rokometaše.

Slovenci so na sobotni tekmi proti Nemcem "kapitulacijo podpisali" že po prvem polčasu. Na današnjem obračunu s Švedi - z njimi so se na letošnjem SP v Egiptu razšli z neodločenim izidom 28:28 in jih na lanskem evropskem prvenstvu v Göteborgu premagali z 21:19 - so bili od samega začetka v podrejenem položaju, po drugem porazu na tukajšnjem turnirju pa ostali tudi brez svojega četrtega nastopa na olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016.