© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
14.01.2021 14:03:06

ODMEVA!!! Vujović PIHA NA DUŠO Slovencem – pariškega brona ne more pozabiti, v Egiptu pa NAPOVEDUJE ...

Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance v odmevnem intervjuju za bosanski medij.

Veselin Vujović zna poskrbeti, da se okoli njega dviga prah. Tako je bilo tudi v času, ko je vodil najboljše slovenske rokometaše, nedavno pa je prevzel Borac iz Banjaluke. V pogovoru za časnik Avaz se seveda ni mogel izogniti slovenskemu rokometu.

S svojimi novimi varovanci želi predvsem evropsko zgodbo, že v tej sezoni bi rad naredil korak naprej. "Da bi denimo izločili Gorenje iz Velenja v evropskem pokalu, kar ni nemogoče."

Nekdanji odlični rokometaš, ki je bil z Metaloplastiko sedemkrat prvak Jugoslavije, dvakrat je stopil tudi na evropski vrh, pozneje pa je lovorike osvajal v dresu Barcelone, po igralski gradi trenersko kariero. Trije naslovi z Vardarjem, dva z Zagrebom in bron z reprezentanco Slovenije na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti v Franciji – tako je videti njegova vitrina. "Najljubši mi je bron s Slovenijo. To bi izpostavil. Želja za naprej pa je popeljati klub na zaključni turnir lige prvakov. Ali mi bo to enkrat uspelo ali ne, bomo videli. Do konca trenerske kariere se bom trudil v tej smeri."

Ko so ga vprašali, kaj pričakuje na svetovnem prvenstvu, ki se je začelo včeraj, je 59-letni Črnogorec v ospredje postavil tudi Slovenijo. "Največji favoritinji za osvojitev ene od kolajn sta Hrvaška in Norveška. Odlično reprezentanco pa imajo tudi Slovenci, ki lahko pripravijo presenečenje. Zaradi zgodovine in kvalitete vedno v ospredje postavljamo Francoze in Dance, a oboji že na nekaj zadnjih tekmovanjih vidno padajo. Igralske kadre, priprave in tudi formo diktira koronavirus. Celo na prizorišču se lahko zgodi, da bodo nekateri igralci pozitivni ..."