© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
26.12.2020 15:29:01

Uf! Kakšen ODGOVOR Vujovića na hrvaške KRITIKE: 'Lahko bi bil dovolj PAMETEN, da ...'

arhiv Ekipe

Veselin Vujović je eden glavnih kandidatov za prevzem hrvaške rokometne reprezentance.

Slovenci Veselina Vujovića dobro poznamo. Še bolj dobro se spominjamo tiste tekme za bron na SP, ko je Slovenija prav pod Črnogorčevo taktirko ugnala hrvaške rokometaše. Jasno je bilo, da Vujović po včerajšnjih kritikah bivšega hrvaškega reprezentanta Gorana Šprema ne bo ostal tiho. In spregovoril je že danes, za hrvaški portal Index.

"Ne vem, kaj je razlog, da človek poda takšno izjavo. Gorana Šprema poznam kot sijajnega igralca, ki je s hrvaško reprezentanco spisal zgodovinske uspehe. Poznam ga kot simpatičnega komentatorja, ki je znal zanimivo spremljati dogajanje na rokometni sceni. Srečala sva se enkrat, mogoče dvakrat; šlo ni za nič več kot pozdrav. Ne poznam ga in zato si niti približno ne bi upal soditi, kakšen človek je. Ne razumem, kako lahko potem nekdo tako ocenjuje nekoga, ki ga ne pozna. Jaz o njem nimam povedati nič slabega," je svoje stališče predstavil Vujović in zaključil v svojem slogu: "Ni mi bilo vseeno, ko sem to prebral, ampak mislim, da bi bil Šprem lahko bolj pameten in se zavedal, da s pljuvanjem po drugih nikakor ne postaneš večji."

Mesto selektorja hrvaške reprezentance se bo sprostilo prihodnje leto, ko bo dolgoletno vlogo zapustil Lino Červar. Če se mu uspe kvalificirati za olimpijski turnir v Tokiu, bo to njegovo zadnje veliko tekmovanje.