© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
vb
vb
24.01.2016 10:45:43

Francozi razbili Hrvate, zadel tudi vratar (video)

reuters

Branilci naslova Francozi so v skupini I drugega dela evropskega prvenstva v rokometu na Poljskem visoko premagali Hrvaško z 32:24.

Olimpijski in svetovni prvaki Francozi so s tem prišli do druge zmage v tem delu tekmovanja in imajo pred naslednjima tekmama šest točk ter so na dobri poti do uvrstitve v polfinale; tja vodita prvi mesti iz skupine.

Hrvaška je bila v igri do 9:10, potem pa je sledil delni izid 6:1, tako da je Francija praktično že v prvem delu odločila zmagovalca. Francija je vodila že z 22:11, Hrvaška je le nekoliko omilila poraz. Pri Hrvaški je Domagoj Duvnjak dosegel pet golov, pri zmagovalcih je Luc Abalo dosegel še enega več. Zadetek je dosegel tudi izjemni francoski vratar Omeyer.

Doslej neporaženi Poljaki so proti prav tako doslej neporaženi Norveški v drugem obračunu skupine pokleknili. Za domačine je bila v tesni tekmi usodna končnica. Norvežani so slavili tesno zmago v končnici, njihov junak pa je bil Kent Robin Tonnesen, ki je dosegel zadnja gola na tekmi, 30:28 pa je bil tudi končni izid dvoboja.