© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
12.01.2016 14:56:16

Doma bodo ostali Miha Žvižej, Skube, Gajić...

Arsen Perić

Dolgo je premišljal, tehtal in odlašal, danes se je selektor Veselin Vujović le odločil in povlekel črto, presenečenj pa na njegovem končnem seznamu ne manjka.

Mesta na letalu za Vroclav tokrat med drugim ni za v preteklosti nekatere standardne igralce kot so denimo najboljši strelec SP v Katarju Dragan Gajić, Miha Žvižej in Sebastian Skube, po drugi strani sta na seznamu debitanta Miha Zarabec in Blaž Blagotinšek, pa tudi oba leva zunanja Klemen Cehte in Borut Mačkovšek, ki s svojo formo v pripravah nista ravno navdušila.

Odpadli so vratar Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), desni krilni igralec Dragan Gajić (Montpellier), levi krilni igralec Simon Razgor (Meškov Brest), zunanji igralec Sebastian Skube (Bjorringbro-Silkeborg) in krožni napadalec Miha Žvižej (Toulouse). Rokometna zveza Slovenije je seznam objavila kar na družbenem omrežju Twitter.

»To je bila izjemno težka odločitev. Do zadnje sekunde sem odlašal z njo. Na EP bomo več igrali obrambo 6-0, kot 5-1 in zato sem se odločil, da doma ostanejo Simon Razgor, Miha Žvižej, Dragan Gajič, Sebastian Skube in Urban Lesjak. Vsi seveda še naprej ostajajo člani reprezentante in na nekatere od njih bomo morda računali že v času EP, na vse pa gotovo v tem letu, saj nas čaka ogromno tekmovanj,« je ob objavi seznama povedal Veselin Vujović, selektor Slovenije.

Vsi našteti bodo seveda še naprej na voljo selektorju, oziroma slovenski izbrani vrsti, ki ima v času EP na Poljskem pravico do zamenjave dveh igralcev.

Slovenijo v prvem delu sklepnega turnirja čakajo obračuni s Švedsko (16. januar), Španijo (18. januar) in Nemčijo (20. januar).


Slovenija na Poljskem

- vratarja: Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Lübbecke);
- krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem), Vid Kavtičnik (oba Montpellier) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);
- zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabb), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Borut Mačkovšek (Eisenach);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Montpellier).