© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.03.2017 20:03:52

Vijoličastim štajerski derbi spodnjega doma

Rokometaši mariborskega Branika so v tekmi zadnjega kroga prvega dela lige NLB premagali ormoški Jeruzalem z 39:33 (19:16).

* Dvorana Tabor, gledalcev 350, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje).
* Maribor Branik: Leben, Čudič, Pernek, Kapular 5, Rožman, Bogadi 2, Sok 5 (1), Tomič, Hrastnik 7, Leben, Velkavrh 1, Fižuleto 4, Špende 10, Verdinek 1, Stopar 1, Štumpfl 1, Kete 2.
* Jeruzalem Ormož: Balent, Šutalo, Kavčič 1, Petrovič, Ocvirk 6, Čudič 5 (3), Žižek-Cvetko, Zidarič, Žuran 5, Kocbek, Balent, Kosi 5, Ozmec 1, Mesarič 4, Hebar 1, Rajšp 3, Cirar 2.
* Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Jeruzalem Ormož 3 (3).
* Izključitve: Maribor Branik 8, Jeruzalem Ormož 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani so se že pred zadnjim krogom prvega dela državnega prvenstva zavedali, da so zavoljo številnih "grehov" v tej sezoni zapravili vse možnosti za preboj v končnico za prvaka, kar je bil nekakšen primaren cilj pred začetkom sezone. Ne glede na to so obračun proti Ormožanom odigrali na zadovoljivi ravni in vpisali dvanajsto zmago v sezoni, ki jim je navrgla končno peto mesto po prvem delu državnega prvenstva, medtem ko so Ormožani ostali trdno na sredini prvenstvene lestvice.

Izbranci domačega trenerja Sebastjana Soviča so le v začetku tekme pogledali v tekmečev hrbet (3:4), v nadaljevanju pa "vinarje" imeli v rezultatski oblasti. Že po 23 minutah igre so si priigrali šest golov prednosti (18:12), lepo zalogo v golih pa zadržali vse do konca dvoboja. Gosti so se jim v začetku drugega polčasa približali na dva gola zaostanka (17:19) in jim kljubovali do 45. minute (26:27), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so več pokazali domači rokometaši in na koncu dokaj zanesljivo zmagali.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Aleksander Špende z desetimi goli, v gostujoči pa Gregor Ocvirk s šestimi zadetki.