© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.09.2015 21:41:07

Remi v Novem mestu, zmaga Celjanov

Rokometaši novomeške Krke in mariborskega Branika so se v 3. krogu 1. NLB Leasing lige razšli z neodločenim izidom 31:31 (14:21). Zmaga Celja.

Mariborski rokometaši so še vedno v rezultatski krizi, po dveh porazih proti Ormožanom in Ribničanom so v dolenjski prestolnici po obetavnem prvem polčasu na koncu osvojili prvo točko v tej sezoni.

Sprva je kazalo na zanesljivo zmago izbrancev nekdanjega slovenskega selektorja Borisa Denića, ki so zagospodarili v Novem mestu in že v 13. minuti podvojili svojo prednost (8:4). V nadaljevanju so Štajerci postopoma dvigovali svojo igro in si najvišjo prednost priigrali prav ob koncu polčasa (21:14).

V drugi polovici tekme so Mariborčani vse do 50. minute nadzorovali gostitelje (29:24), v zadnjih desetih minutah pa jim dovolili, da so jim zadihali za ovratnik. Novomeščani so se na krilih Jana Jurečiča v 56. minuti približali na gol zaostanka (29:30), v prelomnih trenutkih dvoboja in dramatični končnici pa je gostiteljem točko prinesel povratnik v ekipo Jernej Papež in izenačil na 31:31.

V dolenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Jurečič s 15 zadetki, Papež jih je prispeval pet, v štajerski pa je Vojislav Brajović dosegel osem, Tine Poklar pa šest golov. Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 23. septembra, gostovala v Celju, mariborska pa bo v soboto, 26. septembra, gostila Sevnico.

CELJU GENERALKA PRED EVROPSKIM DEBIJEM
Izbranci celjskega trenerja Branka Tamšeta so s 36:26 (16:15) dobili generalko pred sobotnim uvodnim dvobojem v prenovljeni evropski ligi prvakov v Istanbulu, odpor igralcev Riko Ribnice pa so v osrednji tekmi tretjega kroga 1. NLB Leasing lige zlomili šele v drugi polovici tekme.

Ribničani so bili v prvem polčasu povsem enakovredni favoriziranim Celjanom, po dobrih desetih minutah so vodili s 6:4, na polčasu pa zaostali za vsega en gol (15:16). V drugi polovici tekme pa niso zdržali ritma, ki so ga narekovali slovenski prvaki, v 40. minuti so zaostali za pet golov (19:24), tega primanjkljaja pa niso zmogli nadoknaditi, na koncu so igrišče zapustili z zaostankom desetih golov.

V celjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Luka Žvižej z 11 in Šime Ivić s šestimi goli, v ribniški pa je Jan Grebenc dosegel sedem, Blaž Nosan pa šest zadetkov. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 23. septembra, gostila Krko, ribniška pa bo v soboto, 26. septembra, gostovala v Trebnjem.