© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.10.2015 19:09:12

Pogumno ni bilo dovolj

Nikola Miljković

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi 5. kroga evropske lige prvakov izgubili proti francoskemu PSG s 30:32 (15:16).

Francoska zvezdniška ekipa iz Pariza je v Zlatorogu osvojila pričakovani točki. Odpor slovenskega prvaka je zlomila v drugi polovici tekme in mu prizadejala četrti poraz v nizu v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Celjska ekipa je po uvodni zmagi nad turškim Bešiktašem nato klonila proti hrvaškemu Zagrebu, poljski Wisli iz Plocka, nemškemu Flensburgu in PSG, v prihodnjem krogu pa bo bržkone znova ostala praznih rok, saj bo gostovala v Kielu. Nemško-slovenski klubski obračun v elitni skupini A se bo v sredo, 21. oktobra, pričel ob 18.45.

Celjani so na dvoboju proti najbolj resnim pretendentom za končno zmago v ligi prvakov lahko zaigrali povsem sproščeno. Vloga favorita je bila zavoljo imenitnega igralskega kadra odločno na strani Parižanov. Gostovanje zvezdniškega PSG, na čelu z najboljšim rokometašem na svetu Nikolo Karabatićem, je napolnilo Zlatorog, gledalci pa so gledali dokaj enakovreden boj.

Celjani so bili resda vseskozi v rezultatskem primanjkljaju, a venomer so našli poti in imenitnim tekmecem dihali za ovratnik. Po desetih minutah igre so si priigrali tri gole zaostanka (2:5), a že tri minute kasneje so izid poravnali na 6:6.

Ne glede na porazen vratarski izkupiček Urbana Lesjaka, ki v uvodnih dvajsetih minutah ni zbral nobene obrambe, so Celjani uspešno kljubovali francoskim zvezdnikom. Do 27. minute je bil izid poravnan (14:14), na velik odmor pa so odšli z zaostankom gola (15:16).

V prvem polčasu dokaj medli izbranci nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste in celjske ekipe Zvonimirja Serdarušića, ki so bili v rezultatski prednosti zaradi svoje silne telesne moči in individualnih sposobnostih mednarodne pisane francoske zasedbe, več kot pet tisoč gledalcev v osrednji celjski dvorani pa je v drugem polčasu gledalo povsem enak "rokometni film".

Varovanci domačega trenerja Branka Tamšeta so si v 37. minuti prvič na dvoboju priigrali primanjkljaj štirih golov (16:20). Pet minut kasneje so se z igralcem manj na igrišču Parižanom približali na gol zaostanka (21:22), v prelomnih trenutkih dvoboja so se jim prikradle določene napake, tudi njihovi streli niso bili več tako natančno odmerjeni, kot je to bilo v prvi polovici tekme, ob tem so zastreljali še dve sedemmetrovki.

Navzlic temu so deset minut pred koncem imeli le dva gola zaostanka (25:27), po izključitvi Vida Poteka pa so v 53. minuti zaostali za pet (25:30). A celjsko srce je bilo na današnjem dvoboju veliko, dobrih pet minut pred koncem so se znova približali na dva gola zaostanka (28:30), francoska surova moč pa jim je preprečila preobrat.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Šime Ivić z osmimi goli, Luka Žvižej in Blaž Janc sta jih prispevala po pet.

Celje Pivovarna Laško - PSG 30:32 (15:16)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev 5300, sodnika: Santos in Fonsceca (oba Portugalska). 
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 1, Ivić 8 (2), Babarskas, Janc 5, Razgor, Marguč, Poteko 1, Potočnik, Kodrin 2, Fižuleto 2, Patrianova 3, Pešić, Mlakar 3, Žvižej 5 (2). 
PSG: Annonay, Omeyer, Melić, Mollgaard 1, Vori 2, Kounkoud, Barachet 4, Gunnarsson, Abalo 4, L. Karabatić 2, Hansen 8 (5), Narcisse 2, Onufrijenko, N. Karabatić 9, M'tima. 
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (4), PSG 5 (5). 
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 18, PSG 6 minut. 
Rdeči karton: Poteko (60.).