© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.10.2015 12:40:29

Celjski rokometaši bodo obiskali stare znance

Grega Wernig

Za rokometaši Celja Pivovarne Laško so že tri preizkušnje v evropski ligi prvakov, na njih so iztržili zmago nad turškim Bešiktašem in doživeli dva poraza proti hrvaškemu Zagrebu in poljski Wisli iz Plocka.

V nadaljevanju jih čakajo tekme z evropskimi imenitneži, prvo bodo imeli že v nedeljo, 11. oktobra, ko bodo gostovali v nemškem Flensburgu.

Zasedba iz Flensburga je stara znanka celjske ekipe, nanjo jo vežejo lepi, a tudi grenki spomini. Najlepši gotovo seže v sanjsko leto 2004, ko so Sergej Rutenka, Uroš Zormana, Renato Vugrinec in druščina pod vodstvom Mira Požuna po dveh finalnih dvobojih s Flensburgom osvojili ligo prvakov.

V zadnjih letih se je razmerje moči spremenilo, nemška ekipa, ki je lani slavila na sklepnem turnirju četverice v Kölnu, je uspešnejša, vlogo favorita ima tudi na nedeljski tekmi v Flens Areni, ki se bo pričela ob 17. uri.

Celje in Flensburg sta se nazadnje pomerila v sezoni 2013/14. Na prvi tekmi osmine finala lige prvakov so Celjani v Zlatorogu slavili s 26:25, na povratnem dvoboju v gosteh pa izgubili s 27:30 in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

blaz janc ap
Arsen Perić

"Za nas je mesec oktober zelo naporen, tekme si sledijo druga za drugo, veliko je potovanj, časa za pripravo na močne tekmece ni veliko, a ne bomo se pritoževali," je o ostrem tekmovalnem ritmu uvodoma dejal desni zunanji igralec celjske ekipe Žiga Mlakar in pred tekmo s Flensburgom dejal: "Pričakovanja so visoka. Tudi na tej tekmi bomo igrali na zmago, v vsakem primeru bomo igrali 100-odstotno in skušali iztržiti čim več. Vse tovrstne tekme so za nas izjemno dobrodošle, na njih se lahko dokazujemo, dodatnega motiva za dvoboje z imenitnimi mednarodnimi tekmeci pa zares ne potrebujemo."

Krilni celjski igralec Blaž Janc se je v zadnjem obdobju otepal s poškodbami, te po so zanj zdaj preteklost. "Zavedamo se moči Flensburga, a tudi drugih naših tekmecev v elitnem skupinskem delu lige prvakov. Vse te ekipe so najvišjega kakovostnega kova. V Flensburgu se bomo borili po naših najboljših močeh, na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je dejal Janc.