© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
28.12.2014 15:53:15

Zvezdniki skrbijo za opremo, glasbo, pecivo ...

Da nemški Kiel sodi v sam vrh svetovnih rokometnih velikanov, ni potrebno posebej poudarjati. A kljub bogatemu devet milijonskemu proračunu želijo številne zvezdnike v ekipi obdržati na tleh.

Pri klubu s tako bogato blagajno kljub ne ravno prijetnim časom za rokomet in šport nasploh bi pričakovali, da do najmanjše potankosti poskrbijo za svoje zvezdnike. V določenih primerih to še kako drži, tamkajšnji rokometaši so finančno zelo dobro preskrbljeni, toda po filozofiji kluba sodeč to še zdaleč ni razlog, da bi jim moralo osebje kluba streči in ustreči v vsaki malenkosti.

Švedski rokometaš Johan Sjöstrand je spregovoril o prav posebnem režimu, ki velja v vrstah Kiela. Tako si morajo namreč igralci sami oprati športno opremo, kar v praksi pomeni tudi pranje dvakrat dnevno. "Že vnaprej bi se rad zahvalil švedskemu selektorju Bosseju Nilssonu, da nam v reprezentanci ne bo potrebno prati dresov," je v smehu povedal 27-letni vratar in dodal: "To prekleto pranje. Dnevno dvakrat napolnim stroj. Tega še nikjer nisem doživel.  Nihče nam ni povedal, zakaj moramo to delati, po mojem mnenju zato, da bi ostali z nogama trdno na tleh." 

V Kielu so tudi druge številne vsakodnevne naloge razdeljene med igralce. Za glasbo v garderobi je zadolžen še en Šved Niclas Ekberg, Hrvat Domagoj Duvnjak pa mora vedno prinesti pecivo na videoanalizo. Imajo tudi vzpostavljen sistem kazni. "Če na primer med ogrevanjem med nogometom kdo udari žogo na tribuno, mora plačati petdeset evrov, če nisi oblečen v primerna oblačila, je kazen prav tako tako velika, prav tako ni vseeno, kakšne hlače imamo oblečene pri zajtrku," je še razkril Ekberg. Ves ta denar pa roma v skupno blagajno, vsoto na koncu sezone porabijo za kakšen izlet.