© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
09.11.2014 09:45:46

S kemijo do nove zmage

Arsen Perić

Slovenske prvakinje bodo ob 19. uri v Stožicah v 4. krogu lige prvakinj še drugič skušale ugnati v kozji rok ekipo Dinama iz Volgograda, ki so jo prejšnjo soboto presenetile že v Rusiji.

Krimovke so po treh krogih na dobri poti, da napredujejo v drugi del tekmovanja, saj imajo zbrane že štiri točke, tri več od avstrijskega Hypa, ki so ga visoko ugnale že v 1. krogu. Res pa je, da je vsaka točka pomembna tudi zaradi njihovega prenosa v drugi krog, saj bodo tam v konkurenci šestih ekip štele tudi medsebojne tekme treh ekip, ki so bile v prvem krogu v isti skupini.

V 2. krogu se bosta med sabo križali skupini A in B ter C in D, kar pomeni, da se bo Krim ob napredovanju v drugem delu meril z Budućnostjo, Vardarjem in ter najverjetneje nemškim Thüringerjem.

Krimovke zatrjujejo, da jih zmaga na prvi tekmi v Volgogradu ni zavedla in da bodo storile vse, da neugodno rusko ekipo uženejo tudi drugič. Trenerka Marta Bon je še vedno prepričana, da je Dinamo kakovostna ekipa, ki ima zelo dobre posameznice, v Volgogradu pa jim je pomagalo tudi to, da so nenamerno iz igre izločile eno njihovih najboljših igralk Darjo Dmitrijevo.

Prepričana je, da bodo Rusinje v Ljubljani pokazale še več kot na prvi tekmi, njen cilj pa je, da bi to veljalo tudi za njeno ekipo. Večjih kadrovskih sprememb ne napoveduje, podobna pa bo tudi taktika. Hitra igra s čvrsto obrambo in hitrimi prehodi v protinapad in polprotinapad bi po njenem morala zadostovati za novo zmago.

Vse bolj pomembno vlogo v ekipi prevzema tudi Alja Koren, ki si je že opomogla po težavah z ramo: "S puncami smo si ogledale posnetek prejšnjega dvoboja. Videle smo, kaj smo naredile narobe, in to bomo skušale popraviti. Dinamo bo v Ljubljano prišel še bolj motiviran za zmago, saj se bodo Rusinje hotele oddolžiti za domači poraz. No, tudi me smo motivirane in bomo to tudi pokazale na igrišču," je odločna Korenova.

"V naši ekipi je vse boljša kemija, kar se odraža tudi na igrišču. To se je pokazalo tudi v Volgogradu in verjamem, da se bo tudi na povratni tekmi," pa je optimistična tudi Sergeja Stefanišin, ki je kot velik plus za novo ekipo izpostavila tudi prihod francoske zvezdnice Allison Pineau, čeprav jim ta v prvem delu še ne bo mogla pomagati.

Tekmo v Stožicah bosta sodili francoski dvojčici Charlotte in Julie Bonaventura. Pri klubu si želijo boljšega obiska, kot je bil na prvi tekmi s Hypom, Bonova pa zatrjuje, da bodo gledalce privabile tudi z atraktivno igro.