© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
28.02.2015 11:25:32

Vse so zgrnili na Maribor

Končno! Danes se bo naposled začel drugi del prvenstva na slovenskem prvoligaškem prizorišču, obeta se zanimiv spomladanski nogometni ples, ki bo sklenjen 30. maja.

Na vrhu so Domžalčani, toda ob Kamniški Bistrici na tekmece ne gledajo zviška. Nikakor ne. Vloge favorita niti po naključju nočejo sprejeti, izogibajo se je kot hudič križa. Napovedi "naš cilj je osvojitev naslova prvaka" kljub vodilnemu položaju na lestvici ne boste slišali. Zato pa boste slišali, da si želijo zagotoviti nastop na mednarodnem prizorišču in da bodo na vsaki preizkušnji dali vse od sebe.

S pritiskom lovorike se nočejo ubadati, kar velja tudi za Celjane in Ljubljančane. Tako v knežjem mestu kot v prestolnici sicer poudarjajo svojo ambicioznost, vendar osnovni namen ostaja poleti začeti evropsko tekmovanje.

Vsi trije klubi so breme trofeje zgrnili na Maribor, tudi sicer na sončni strani prevladuje mnenje, da bi bilo vse razen petega zaporednega slavja vijoličastih precejšnje presenečenje. Ali še bolje, veliko presenečenje. In v Ljudskem vrtu so se s s to "utežjo" pripravljeni soočiti, še več, takšno držo dojemajo celo kot svojo obvezo. Po vsem, kar jim je uspelo v preteklih letih in kar so dali skozi, je to kakopak tudi logično.

"Ne le prvenstvo, hočemo tudi pokal. Zanima nas dvojna krona," pod Kalvarijo tudi v pričakovanju nove pomladi ne posegajo po floskulah. Vsekakor se tudi na tak način kaže veličina kluba, Ante Šimundža in njegovi varovanci se s pritiskom znajo soočiti, kar je gotovo prednost pred tekmeci, ki jo bodo skušali unovčiti.

Poleg tega je dejstvo, da ima nekdanji odlični napadalec na klopi dvanajstkratnih prvakov na voljo dovolj široko izbiro kakovostnih igralcev. In hkrati nadvse motiviranih, lačnih uspeha. Nedvomno tudi zaradi spomina na zadnjo evropsko zgodbo, ki je zlepa ne bodo pozabili, številne čudovite trenutke bi radi vnovič podoživeli. Prvi korak proti uresničitvi želja je treba storiti na domačih tleh ...