© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.08.2024 07:49:45

V Parizu bo pestro bo tudi danes, v ospredju pa štirje slovenski mušketirji!

Profimedia

Kako visoko lahko v Parizu posežejo slovenski kolesarji brez Tadeja Pogačarja?

Na olimpijskih igrah v Parizu se bodo na cestni preizkušnji merili kolesarji, ki se bodo na 273 kilometrov dolgo traso podali ob 11. uri.

Slovenija bo ena izmed petih držav, ki bo imela na startu polno kvoto štirih tekmovalcev, med katerimi sicer ne bo prvega kolesarja sveta Tadeja Pogačarja.

Slovenske barve bodo na cestni dirki, na kateri je Pogačar pred tremi leti v Tokiu osvojil bronasto medaljo, branili Matej Mohorič, Jan Tratnik, Luka Mezgec in Domen Novak. Slednji je v zadnjem trenutku zamenjal Pogačarja, ki je tik pred začetkom olimpijskih iger uradno zaradi utrujenosti (neuradno pa zato, ker na OI ni šla njegova zaročenka Urška Žigart) po zmagah na Giru in Touru odpovedal nastop.

Mezgec, ki je zaradi "primera Pogačar" močno udaril po kolesarski zvezi, je pred dirko ocenil, da ima Slovenija taktično veliko različnih kart, ter da morajo izkoristiti svojo številčnost in raznolikost.

Žensko rokometno izbrano vrsto zadnja tekma skupinskega dela čaka ob 16. uri, ko se bo pomerila s Švedinjami. Slovenke imajo po treh porazih in eni zmagi še nekaj možnosti za napredovanje, pri čemer je zmaga nad Švedsko, ki si je s tremi zmagami že zagotovila napredovanje, nujna.

Osmi tekmovalni dan bodo sicer podelili 31 kompletov odličij, med katerimi bo veliko pozornosti gotovo požel večerni ženski finale na 100 metrov, znana pa bo tudi nova olimpijska teniška prvakinja.

Slovensko hišo v Parizu bo obiskal minister za finance in podpredsednik vlade Klemen Boštjančič.