© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.06.2024 15:49:07

Veliko? Premalo? Jasno je, koliko denarja bo za sojenje finala lige prvakov prejel Slavko Vinčić

Profimedia

Pet let po tem, ko je na prelepem stadionu madridskega Atletica, Wandi Metropolitano, Damir Skomina delil pravico na finalni tekmi najelitnejšega svetovnega klubskega tekmovanja med Liverpoolom in Tottenhamom, bo Slovenec spet tisti, ki bo sodil finale lige prvakov.

Tokrat je čast pripadla trenutno najboljšemu slovenskemu sodniku Slavku Vinčiću, ki ga čaka najtežja naloga v sodniški karieri, obračun med Realom in dortmundsko Borussio na Wembleyju. Ob njem bosta linijska sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, slovenska pa bo tudi VAR-soba, v njej bosta sedela in sporne odločitve presojala Nejc Kajtazović in Rade Obrenović. Četrti sodnik bo Francoz Francois Letexier, rezervni sodnik bo prav tako Francoz Cyril Mugnier, medtem ko bo v vlogi 'VAR-supporta' Italijan Massimiliano Irrati.

»To je bil izredno čustven trenutek, ko sem izvedel novico, da bom sodil veliki finale lige prvakov. Še vedno čutim ta čustva, ko zgolj govorim o tem. Težko je opisati te občutke,« je v pogovoru za Uefino spletno stran dejal Slavko Vinčić. »Ponosen sem nase in na svojo ekipo, kajti skupaj zelo trdo delamo. Ponosen pa sem tudi na to, da bom lahko predstavljal slovenske sodnike, slovensko sodniško organizacijo, Nogometno zvezo Slovenije in državo kot takšno na največji nogometni tekmi na svetu,« je nadaljeval Vinčić. Kot je poudarila Uefa, je Mariborčan, sicer oče dveh otrok, do zdaj sodil tako v finalu lige Europa kot na evropskem prvenstvu leta 2020 – zraven bo seveda tudi na tokratnem Euru –, a finale lige prvakov bo zanj brez dvoma vrhunec njegove kariere, ki se je začela pred skorajda 25 leti. »Če sem povsem pošten, nisem prepričan, da so moje sanje, ko sem začenjal sodniško kariero, segale tako daleč, kot je finale lige prvakov. To je zares velika stvar!« se je zasmejal Mariborčan.

Pri španski Marci pa so razkrili tudi, koliko bo Vinčić zaslužil s sojenjem finala lige prvakov. Kot so zapisali, bo Mariborčan za to prejel 10 tisoč evrov, njegova pomočnika bosta prejela po 3 tisoč evrov, sodnik VAR pa 4 tisoč evrov.