© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2022 12:03:55

Slave 'zažgal' Beograd! Kar je noč pred obračunom počel z navijači Zvezde, je navdušilo vse! (video)

m24.si

Nekdanji slovenski selektor je v srbski prestolnici izjemno priljubljen.

Seveda predvsem med navijači Crvene zvezde, ki so ga ohranili v izjemnem spominu. Slaviša Stojanović je seveda pred leti kot trener sedel na klop beograjskega velikana in ga tedaj po daljši suši popeljal do naslova srbskega prvaka. Vedno je bil izjemno priljubljen med množicami privržencev rdeče-belih, tako je tudi še dandanes. O čemer smo se lahko prepričali v Beogradu, ki seveda odšteva pred nedeljskim večernim dvobojem Srbije in Slovenije v ligi narodov.

Stojanovića v srbski prestolnici navijači Zvezde ustavljajo na praktično vsakem koraku, se želijo z njim rokovati in fotografirati ter izmenjati kakšno besedo. No, prav poseben vrhunec je vse skupaj doživelo, ko je bil Stojanović, ki je v Beogradu s slovensko športno televizijo Sportklub (ta ima pravice za prenos tekem lige narodov, tudi beograjskega spektakla), gost enega od beograjskih lokalov. V restavraciji Polet se ni pustil prositi dvakrat, ko so ga povabili, naj poprime za kitaro in zaigra s tamkajšnjim bendom.

Stojanović je seveda znan kot daleč najboljši kitarist med trenerji in trener med kitaristi, novi strokovni svetovalec Domžal se je v tej vlogi izkazal tudi tokrat. Kot lahko vidite iz priloženih posnetkov, je sijajno odigral nekaj komadov dobrega starega jugorocka, v kultni pesmi Kreni prema meni se mu je kot pevec pridružil tudi znani slovenski televizijski komentator in urednik Ekipe SN Goran Obrez.