© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
01.04.2022 10:35:32

Ni prvoaprilska šala! TVEGANJE je preveliko, v Ljubljani za ZAPRTIMI VRATI

Tekma visokega tveganja v prestolnici.

Ob koncu tedna se bodo nadaljevalo tudi prvenstvo v 3. SNL – zahod, na sporedu so tekme 18. kroga, toda vse ne bodo odigrane ob prisotnosti gledalcev. Za zaprtimi vrati bo odigran dvoboj Svobode in Izole, ki se bo v prestolnici začel v soboto ob 16. uri

"Ker gre za srečanje visokega tveganja, se je vodstvo kluba odločilo, da prepreči morebitne incidente ter posledično zaščiti ekipo in gledalce. Zavedamo se, da je nogomet najpomembnejša postranska stvar na svetu, ogled tekme svojega moštva pa predstavlja vrhunec pripadnosti. Kljub temu pa moramo varnost postaviti na prvo mesto. Vse ljubitelje nogometa vljudno prosimo za razumevanje," je odločitev pojasnil viški tretjeligaš.

Da gre za tekmo visokega tveganja, se je policija odločila zaradi neljubih septembrskih dogodkov v Škofji Loki, ko je večja skupina organiziranih navijačev – neuradno naj bi šlo za Green Dragonse – v končnici dvoboja vdrla na stadion in napadla nekaj članov navijaške skupine Ribari. Prizori so bili grozljivi, sicer pa so privrženci Izole znani, da svojo ekipo spremljajo na vseh preizkušnjah. Jutri bi prvič po incidentu na igrišču, na katerem je svoje prve nogometne korake naredil Jan Oblak, pripotovali v Ljubljano, toda v Športnem parku Svoboda jih torej ne bo.