© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(bp)
(bp)
07.03.2022 11:42:34

Po preobratu je v Zagrebu padel Dinamo

NATAŠA & IGOR KUPLJENIK

Za člansko ekipo zmajčic je še zadnja resna preizkušnja pred nadaljevanjem prvenstva. Preteklo sredo so se na zagrebškem stadionu Maksimir pomerile z ekipo ŽNK Dinamo iz Zagreba, tretjeuvrščeno ekipo na lestvici 1. hrvaške ženske lige, ki ima enako število točko kot prvi dve ekipi.

Kot pravi glavni strateg zeleno-belih Miki Kondić, je igrati proti Dinamu vedno nekaj posebnega. Tudi tokrat je srečanje postreglo s čvrsto in dinamično igro. Po nekaj priložnostih za zadetek na obeh straneh so domačinke po hitrem napadu povedle. Po zaostanku 0:1 v prvem polčasu so zmajčice v drugi polčas krenile mnogo bolj podjetno, kar jih je nagradilo z dvema doseženima zadetkoma in preobratom rezultata v njihovo korist v končnici tekme. Končni rezultat tekme je bil 1:2, strelka obeh zadetkov pa je bila Lara Klopčič. Zmajčice so nastopile v postavi: Nika Šapek, Anja Prša, Evelina Kos, Zala Vindišar, Vanja Duronjić, Eva Vodušek, Lara Klopčič, Manja Rogan, Ana Milović, Barbara Kralj, Izabela Križaj, v drugem polčasu pa sta priložnost dobili še Urška Bratuša in Neva Kumalić.


S to tekmo so zmajčice uspešno zaključile pripravljalno obdobje. Vse misli so že usmerjene v nadaljevanje prvenstva, ki je pred vrati. Jedro ekipe je ostalo nespremenjeno. Priključile so se jim štiri novinke, med katerimi je tudi povratnica v zeleno-belo druščino Adrijana Mori. Preostale tri novinke Eva Vodušek, Ema Erman in Daša Dolenšek pa so odlične mlade, talentirane in perspektivne igralke. Strokovno vodstvo, ki ga vodi glavni trener Miki Kondić, je zadovoljno predvsem z odličnim delom na treningih, kar se je potrdilo tudi na pripravljalnih tekmah, hkrati pa jih veseli, da so se nove pridobitve zelo dobro vključile v ekipo, ki jih je lepo sprejela.
Zmajčice so v pripravljalnem obdobju odigrale štiri mednarodne tekme z zahtevnimi tekmicami. Vse štiri tekme so pokazale karakter ekipe, motivacijo in veliko željo po zmagi. To, da so brez poraza ostale proti tako zvenečim ekipam, kot sta madžarski Ferencvaros TC in avstrijski SK Sturm Graz, ter proti hrvaškima ŽNK Osijek in ŽNK Dinamo Zagreb, upravičeno daje optimizem pred nadaljevanjem sezone. Izkupiček je bil tri zmage in en remi. Zmaga na prvi tekmi proti madžarskim prvakinjam ekipi Ferencvaros TC z 4:3, neodločen izid 1:1 proti ekipi SK Sturm Graz, ki deli prvo mesto v avstrijski ligi,, zmaga v Osijeku proti serijskemu hrvaškemu prvaku ŽNK Osijeku 3:1 in še zadnja zmaga proti ekipi ŽNK Dinamo Zagreb, ki je v borbi za naslov hrvaškega prvaka.

Vse igralke so dobile priložnost za nastope in dokazovanje, še posebej pa je treba poudariti odlično pripravljenost ekipe in ekipni duh, ki vlada v ekipi. Te priprave so poleg že uveljavljenih imen v zeleno-beli ekipi v ospredje izstrelile Laro Klopčič, ki je na vseh tekmah pokazala velik napredek in odlično igro, kar zelo veseli strokovni štab. Odlično igro je kronala s petimi zadetki na treh tekmah. Med strelkami na pripravljalnih tekmah sta bili še prva strelka 1. SŽNL Ana Milović s štirimi in Barbara Kralj z enim zadetkom. Vse igralke so pokazale dobro razumevanje zahtev v igri, ki jih je zastavil trener Miki Kondić, toda ta se zaveda, da je še veliko prostora za napredek.



Tudi mlajše selekcije so v polnem zagonu in se pripravljajo na nadaljevanje tekmovanj v mlajših kategorijah. Kot prve bodo že to sredo na zelenico stopila dekleta DU17, ki bodo pod vodstvom trenerja Sebastiana Zalarja gostovala pri ekipi Primorje v Ajdovščini. V zadnjih dneh pa so zelo dejavni tudi v reprezentančnih vrstah deklet U17, poleg tega pa so organizirani tudi centri NZS za vse mlajše selekcije. Dekliška reprezentanca U17 je s četrtkovo tekmo zaključila priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022. V sklopu priprav so odigrale dve pripravljalni tekmi proti hrvaški reprezentanci. Na prvi tekmi so hrvaške vrstnice premagale s 5:0, na drugi pa zadetkov ni bilo in so se razšle z neodločenim rezultatom.


Na pripravah so bile na povabilo selektorice Tine Kelenberger tudi tri zmajčice: Tara Knego, Zoja Kartuš in novinka med zmajčicami U17, vratarka Nadin Ferk.

Galerija
Zadetek Ljubljančank proti Dinamu