© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(bp)
(bp)
21.02.2022 10:53:38

Deseterica zmajčic v dresu Slovenije proti Hrvaški

Reprezentantke Slovenije iz vrst ŽNK Olimpija
Reprezentantke Slovenije iz vrst ŽNK Olimpija
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK

Za zmajčicami je še ena prijateljska mednarodna tekma. Odigrale so jo proti ekipi SK Sturm Graz, ki z ekipo St. Pölten deli prvo mesto na avstrijski lestvici.

Spremljali smo dobro in čvrsto igro na obeh straneh. V prvem polčasu so z zadetkom po prekinitvi povedle nasprotnice, pred koncem prvega dela tekme pa je izenačila Lara Klopčič. V nadaljevanju tekme so imele zmajčice kar nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V drugem polčasu je glavni trener Miki Kondič dal priložnost vsem igralkam s klopi, rezultat pa je do konca tekme ostal nespremenjen. S prikazano igro proti močni ekipi SK Sturm Graz so zelo zadovoljni in si želijo še več tako kakovostnih tekem.

Za zmajčice so nastopile: Nika Šapek, Evelina Kos, Anja Prša, Zala Vindišar, Vanja Duronjić, Eva Vodušek, Lara Klopčič, Manja Rogan, Izabela Križaj, Adrijana Mori, Barbara Kralj. Igrale so tudi Sara Nemet, Neva Kumalić, Tara Knego in Ema Erman. Poleg dveh napadalk Ane Milović in Tine Paliska so bile odsotne še Urška Bratuša, Daša Dolenšek in Lara Lobe.

Za izvedbo tekme v Jarenini se v klubu zahvaljujejo svoji članici in županji Kungote, gospe Tamari Šnofl, ki je promotorka kluba in ženskega nogometa, pa tudi upravi NK Jarenina, ki je tekmo odlično organizirala. Vnovič se je izkazalo, da so take tekme potrebne, tako s tekmovalnega vidika kot za promocijo ženskega nogometa, saj so bili odzivi okolice odlični.

Reprezentanca

Teden, ki je za nami, je minil v znamenju slovenske ženske nogometne reprezentance, ki se je zbrala na pripravah za nadaljnje kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023. Izbrana vrsta selektorja Boruta Jarca se bo danes ob 14. uri v Poreču pomerila z izbrano vrsto Hrvaške.

Vabilo selektorja je prejelo kar deset igralk Olimpije: Klopčič, Kos, Križaj, Milović, Mori, Nemet, Prša, Rogan, Vindišar in Vodušek. Preostali del ekipe je pod strokovnim vodstvom pomočnika glavnega trenerja Zalarja vadil na igrišču v Stožicah. Po končani reprezentančni akciji so se zmajčice danes zbrale v Stožicah in nadaljevale priprave na nadaljevanje prvenstva. Jutri jih čaka pot v Osijek, kjer se bodo pomerile s serijskimi prvakinjami Hrvaške, odlično ekipo Osijeka. To bo za zmajčice nov preizkus, da na igrišču preverijo svojo pripravljenost na prihajajoče prvenstvo.

Na pripravah se je zbrala tudi ženska mladinska reprezentanca, ki je na prvi pripravljalni tekmi proti Madžarkam remizirala z izidom 1:1. Na reprezentančni zbor so bile vpoklicane tri zmajčice Daša Dolenšek, Ema Erman in Lara Lobe. Na tekmi je priložnost dobila Lara Lobe, preostali dve pa zaradi poškodbe nista nastopili.

Mlajše selekcije ŽNK Olimpije delajo po zastavljenem načrtu. Dekleta U-17 bodo danes v okviru priprav na nadaljevanje sezone v Ajdovščini odigrala prijateljsko tekmo z ekipo Ajdovščine.


V klubu so s končanim zimskim prestopnim rokom zadovoljni, saj so v njem ostale vse zmajčice. Pridružile so se jim mlade in talentirane (Vodušek, Dolenšek in Erman), hkrati pa tudi izkušena Morijeva, ki je z zmajčicami že osvojila naslov državnih prvakinj.

Pika na i zimskega premora je tudi imenovanje gospoda Mandarića za predsednika kluba, ki se je že seznanil s svojimi novimi sodelavci in skupaj s podpredsednikom Snedcem opravil razgovor s trenerjem članske ekipe Mikijem Kondićem, ki ima v tem trenutku popolno podporo in zaupanje ter verjame, da bo ekipo popeljal na vrh lestvice in v Evropo.